יום רביעי, 27 במרץ 2013

הכנת שייקים ירוקים מירקות ופירות בבלנדר




העלים הירוקים משמשים כדלק אנושי מפותח וטהור. השילוב של הירקות עם הפירות בשיק מעניק טעם נפלא  (זהירות, ממכר!). כלורופיל - הפיגמנט הירוק שנמצא בעלים מטפל בגוף האדם, מרפא ומנקה את האיברים ואפילו הורס רבים מהרעלנים בגוף, כמו חיידקים פתוגניים, פטריות, תאים סרטניים, מגדיל את המדדים הנבדקים בסםירת הדם, מפחית את חומציות הדם, מעלה את מיחזור הדם ובכך מפחית את חוסר התחושה, מנקה את הדם והרעלנים בו, משפר את מצב העור, פותר את בעיות הסוכר בדם ועוד.




יש ליישם את ההנחיות הכלליות הללו להכנת שייק ירוק עד שתקבלו את הטעם הרצוי:

אפשר לערבל בבלנדר סוגים שונים של עליים ירוקים ופירות אולם מומלץ לשמור על ההמלצות הבאות: יחס הירקות לפירות בשייק צריך להיות בערך: 40 % ירוק, 60% פרי. ככל שתתרגלו לטעם הירוק תוכלו להפחית בפירות ולהעלות מינון של הירוקים.

להכניס לבלנדר עלים ירוקים כמו עלי מנגולד, תרד, חסה, קייל, פטרוזיליה, סלרי,נבטים, נבטוטים יחד עם פירות לבחירה: תפוח,אגס, פאפיה, תות ה(אורגני) ,בננה, תמר מג'הול (תמיד מוסיף לשייק(, פטל, אוכמניות כחולות (גם קפוא), ענבים. באופן אישי ממליצה על שילוב של
ספירולינה [מיקרו אצות] ותפוחי עץ ירוקים.

תוספות אפשריות:
2 כפיות זרעי צ'יה - מומלץ להשרות את הצ'יה במים לפני השימוש עד לקבלת מרקם ג'ל
ספירולינה, כלורלה, אלוורה.
הוספת נוזלים: מים או חלב שקדים בהכנה ביתית.
להפעיל את הבלנדר ולטחון עד לקבלת מרקם קטיפתי. לטעום ולתקן הטעם או המירקם במידה וסמיך מדיי הוסיפו עוד נוזלים.
השייק שהכנתי הבוקר לתכנית: כמות- ליטר וחצי בערך
5 עלי מנגולד (ללא הגבעול הלבן)
2 גבעולי סלרי
2 עלי קייל (ממשפחת הכרוביים)
5 עלי חסה
חופן גדושה של עלי תרד
בננה
תפוח בינוני
תמר
3-4 תותים (כדאי שהתותים יהיו אורגניים)
2 כפיות זרעי צ'יה (עשירים באומגה 3)
חופן פקאן (לא קלוי)
600-700 מ"ל מים
יש לערבב הכל בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד (בימים חמים מומלץ להוסיף קרח)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה