יום שבת, 27 באוקטובר 2018

מדוע פלפלים שנראים צבעוניים ויפים הם חריפים לפעמים עד מאוד?






במספר ניסויים הניחו חוקרים פלפלים מתוקים וחריפים בקערות נפרדות בסביבת בעלי החיים. נצפה כי מכרסמים נמנעו מהפלפלים החריפים ואכלו רק את המתוקים אבל הציפורים אכלו הכל ובלי תלונות.
מתברר שלציפורים אין את קולטני הטעם החריף קפסאיצין- capsaicin (החומר הכימי החריף בפרי). כנראה שהסיבה לחריפות הפלפלים היא למנוע מבעלי חיים מלבד ציפורים לאכול את הפרי. ציפורים שאוכלות את הפלפלים מעבירות את הזרעים בשלמות דרך מערכת העיכול ומפזרים אותם ביציאותיהם ומאפשרות בכך לצמחים חדשים לנבוט.
לעומת זאת כאשר מכרסמים אוכלים את זרעי צ'ילי לדוגמא , הם טוחנים אותם בשינייהם ואף אחד מן הזרעים לא יכול לנבוט.
ציפורים הם מפיץ זרע חשוב עבור צמחים רבים. לכן פלפלים פיתחו את חריפותם כדי למנוע ממכרסמים לפגוע בסיכויי הרבייה שלהם.
עובדת בונוס
בסולם סקוביל - כמו לסולם ריכטר רק למדידת חריפות. "ירוק חריף" שלנו בישראל נעה בין 500 - 3,500
לעומתו, אחד הזנים החריפים והאלוף הנוכחי הוא "מלאך המוות מקרולינה" Carolina Reaper מגיע לכ 2,000,000 יחידות.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה