יום שישי, 14 ביולי 2023

משמעות טקס הנישואין כטקס מעבר

 



תקציר העבודה

תוכן עניינים
    תקציר      

 פרק א' – סיקרה תאורטית      
1 .1 מהו נישואין?
   
1 .2 טקס מעבר    
1 .3 טקס הנישואין    
1 .3.1 הסיבות לנישואין  

   פרק ב' – היבטים חברתיים ופסיכולוגיים על טקס הנישואין  

   פרק ג' – דיון       

סיכום ומסקנות    

   ביבליוגרפיה     

  נספחים           

            תקציר 

"לדבוק ולהחזיק מיום זה והלאה בטוב וברע, בעושר ובעוני, בחולי ובבריאות, לאהוב ולהוקיר עד יפריד בינינו המוות" – ספר התפילה הנוצרי (1549)

 נישואין הם צעד מקובל בישראל ובעולם למטרת ייסוד משפחה חדשה.
איש ואישה כורתים ברית מתוך צפיות ותיקוות, כגון ציפייה לחיים משותפים במשך כל שנות חייהם, לקיום בית שיהיו בו אורח חיים מסויים, התקווה שיזכו לבנים ובנות ושיצליחו לחנך אותם כראוי. זהו רק חלק ממשמעות המושג 'נישואין'. בכל אופן, ההחלטה לשאת לאשה, להנשא לאיש, היא מן ההחלטות החשובות שאדם מקבל בחייו. חשיבותה נובעת בעקבות קביעתה את מידת עתידו, הצלחתו בחייו ואושרו של האדם במשך השנים הבאות. קושי נוסף נובע כאשר ההכרות בין בני הזוג מוגבלת. גם כאשר הארוס והארוסה מכירים זה את זה שנה ומעלה, קשה לדעת כיצד כל אחד מהם ינהג במצבים חדשים הצפונים בחובם בקרב חיי המשפחה והאם כל אחד משני הצדדים יהיה מרוצה משותפו כמו שהיו בעת כריתת ברית הנישואין (גולדשמיט, 1993).
במהלך חייו של היחיד, ניתן לזהות מספר רגעי מעבר המאופיינים בטקס מעבר – לידה, התבגרות, נישואין ומוות. ארועים אלו מאופיינים בסיומו של תהליך קודם וראשיתו של תהליך חדש. תכונה זו מדגישה הצטברות של חוויות, נסיונות, רגשות ופחדים לזמן מצומצם ביותר המבתטא בצורה סמלית במונח נקודה. במשבר הנישואין, אותה 'נקודה' היא החתונה (מאיר, 1974 ; Warner, 1959).
מטרת עבודה זו הנה לבחון איזו פונקציה ממלא טקס הנישואין מההיבט התרבותי והפסיכו-דינאמי. ניתן לשער, כי לטקס הנישואין כטקס מעבר יש השפעות בעלות אופי חברתי ופסיכודינמי.  תחילה, ננסה לסקור את הגדרות המחקר ולהציג את ההיבטים החברתיים והפסיכולוגיים של טקס הנישואין. בהמשך, אנו נציג מקרה אתנוגרפי של הקורות את החתן ביום חתונתו וננסה לאפיין את ההיבטים החברתיים והפסיכולוגיים בהתאם לסקירה התיאורטית  

T


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה