מודעות ברמת הדף

דרושים בהייטק ופיננסים

יום שישי, 20 בדצמבר 2024

סקירת ספרות בנושא - האם תוכנית ויסקונסין משיגה את מטרתה לשלב מובטלים כרוניים בשוק העבודה?


 




 

  1. 1. מבוא

במסגרת מטלה זו, בחרתי לעסוק בסוגיה אחת מני רבות מתחום הבטחון הסוציאלי – תחום שילוב המובטלים הכרוניים בשוק העבודה. כנושא לבחינה, אבדוק את השפעתה של תוכנית ויסקונסין על שילובם של מובטלים כרוניים בשוק העבודה. בחינה זו תתבצע באמצעות סקירת הספרות הקיימת העוסקת בסוגייה.

תוכנית ויסקונסין יושמה בישראל החל משנת 2005, במטרה להחזיר אזרחים למעגל התעסוקה כתנאי לקבלת סיוע מהמדינה. במסגרת התכנית, הושמו דפוסי מדיניות, אשר מתנים הענקת הטבות לזכאים מטעם המדינה בתנאי שביצעו פעולות המכוונות להשבה לעבודה. כך, התוכנית העניקה קצבאות אבטלה והבטחת הכנסה למבקשים שאינם מועסקים הפועלים לשינוי דפוסי התנהגות לצורך חזרה לעבודה. יישום התוכנית הוביל לביקורת רבה ולהתנגדות עוצמתית וחריגה. הדבר הוביל לשינויים בתוכנית ובהמשך, אף לביטולה ולמרות שהושקעו בה משאבים רבים. למעשה, מסיקרת הספרות שנעשתה על ידי זהר ופרנקל (2011) עולה, כי יישומו של מודל ויסקונסין התקבל מבלי שנשקלו מודלים אחרים ולכן, המודל לא יושם בעקבות יעילותו או התאמתו למציאות הישראלי יותר ממודלים אחרים. עולה הטענה, כי המודל אומץ בהשפעת אינטרסים גאו – פוליטיים מקומיים ובלחץ שהופעל מצד משרד האוצר.

לפיכך, עולה השאלה האם תוכנית ויסקונסין משיגה את מטרתה לשלב מובטלים כרוניים בשוק העבודה? בעבודה  זו אעסוק  בשאלה זו תוך שימוש אינטגרטיבי במאמרים אקדמיים. בהמשך, אדון בסוגיה כפי שמוצג במאמרים ואסיק את מסקנותיי בנושא.

במסגרת ההצעה שנערכה במסגרת ממן 13, הותוו ראשי פרקים –

מבוא

פרק 1 – הצגת תוכנית ויסקונסין (מהל"ב) – הסיטוריית תוכנית ומטרותיה

פרק 2 – סקירת מצבם של המובטלים הכרוניים בישראל טרם יישומה של תוכנית ויסקונסין

פרק 3 – סקירת מצבם של המובטלים הכרוניים בישראל בעת יישומה של תוכנית ויסקונסין

פרק 4 – סקירת מצבם של המובטלים הכרוניים בישראל לאחר יישומה של תוכנית ויסקונסין

פרק 5 – דיון ומסקנות

סיכום



יום חמישי, 19 בדצמבר 2024

דמות היהודי בתעמולה הנאצית

 



תוכן עניינים
תקציר
1 פרק 1 – סקירת ספרות
2
1 .1
תרבות התקשורת
2
1 .2
התפתחות התעמולה
3      1.2.1 מהי תעמולה?
     1.2.2 היסטוריוגרפיה
3
4
1 .3
תעמולה בשימוש המפלגה הנאצית 5
    1.3.1 הרקע לתחילת השימוש בתעמולה על ידי הנאצים 5
    1.3.2 מאפייני התעמולה הנאצית ועקרונותיה 7
פרק 2 – התעמולה הנאצית נגד היהודים               2.1 דמות היהודי בתעמולה הנאצית                2.2 תרומת התעמולה נגד היהודים להשגת מטרות הנאצים
1 4
1 4
1 7
פרק 3 – דיון ומסקנות
2 2
סיכום
2 5
מקורות
2 6
תקציר 

"העבר אינו מת. אנחנו חייבים לבחון אותו ולדעת כיצד לזהות את מאפייניו" (ויקטור שקולבסקי) 

התמיכה הרבה שקיבל היטלר בקרב אזרחי גרמניה ושיתוף פעולה מצד אזרחים רבים בקרב מדינות שנכבשו במהלך מלחמת העולם השנייה, היו תחת השלטון הנאצי וכן, נחשפו לאידאולוגיה הנאצית ולשואה הנה בלתי נתפסת. בכדי להשיג את מטרותיו, היטלר עשה שימוש רב בתעמולה במטרה לשנות את תדמיתו מהתגלמותו של הרוע למושיע של גרמניה ואף מושיעו של העולם מכוח הרשע הגלום בדמותו של היהודי. באמצעות התעמולה, היטלר סחף אחריו מליוני אנשים, שסייעו לו ליישם את האידאולוגיה הנאצית. באמצעות התעמולה, היטלר וצוות התועמלנים הגרמני יצרו תדמית מרשעת לאויבי הרייך, אשר אינם גרמנים ושייכים לגזע נחות המרעיל את גרמניה ואת העם הגרמני. במסגרת עבודה זו, תיבחן סוגיה אחת מני רבות מתחום השואה ותרומתה של הנאציזם לאנושות – השפעתה של התעמולה הנאצית כלפי דמותו של היהודי בכדי להשיג את מטרותיה כלפי העם היהודי. מטרת העבודה הנה לבחון כיצד היטלר והמפלגה הנאצית השתמשו בתעמולה פוליטית כדי ליצור את דמות היהודי בעיני האומה הגרמנית? בנוסף, במסגרת העבודה תיבחן כיצד דמותו של היהודי, כפי שהצטיירה במסגרת התעמולה הנאצית, סייעה למפלגה הנאצית להשיג את מטרתה ליישום תכנית הפתרון הסופי? בהתאם לכך, ניתן לשער כי דמותו של היהודי הצטיירה כשלילית ביותר. לפיכך, ניתן לשער כי העם הגרמני התייחס לעם היהודי כאל אויב לכל דבר ועניין ולא כאל בני אנוש.








יום שבת, 7 בדצמבר 2024

ממ"ן 15 בקורס מוסר ועסקים שמספרו 10523

 




תקציר העבודה

מטלת מנחה (ממ"ן) משפטים הקורס: 10523 – מוסר ועסקים מספר השאלות: 4 משקל המטלה: 4 נקודות סמסטר: א 2013 מועד אחרון להגשה: 11.1.2013
קיימות שתי חלופות להגשת מטלות:
שליחת מטלות באמצעות מערכת המטלות המקוונת באתר הבית של הקורס  שליחת מטלות באמצעות הדואר או הגשה ישירה למנחה במפגשי ההנחיה  הסבר מפורט ב"נוהל הגשת מטלות מנחה" חומר הלימוד למטלה: יחידות 10 עד 12 במדריך הלמידה:
מוסר בארגון: אחריות חברתית תאגידית וקוד אתי.  מודלים של ממשל תאגידי.  גישות מחקריות במוסר ועסקים.  חומר הלימוד שנלמד עד כה בפרקים הקודמים. 
2 5 נקודות) ) שאלה 1
. קראו בשנית את הקטע שבשאלה _ במטלה 12
האם הקוד האתי שהציע היועץ הינו קוד אותנטי או קוד ניהולי? נמקו את תשובתכם תוך יישום שלושת העקרונות להבחנה בין קוד ניהולי לקוד אותנטי: מהימנות, רלבנטיות והסכמה.

5 נקודות) ) שאלה 2
יש הטוענים כי מבנה הבעלות המורכב של התאגיד המודרני מערער את הגיון הטענה שהאחריות הבלעדית של המנהל היא להגדיל את רווחי בעלי המניות. דונו בטענה זו לאור חומר הלימוד בקורס.

5 נקודות) ) שאלה 3
קראו את הקטע הבא וענו על השאלה שאחריו.
מנהלי חברת תעופה מקומית מעוניינים להרחיב את פעילות החברה ולהציע לתיירים ישראליים טיסות שכר ונופשונים באינדונזיה. המשא ומתן עם גורמי הממשל באינדונזיה, לקבלת אישור הפעלת קו התעופה, נמצא בשלבים מתקדמים. ערב חתימת ההסכם התעוררה בעיה שגורמי הממשל באינדונזיה לא העלו קודם לכן. האינדונזים מתנים את קבלת האישור בכך שחברת התעופה תתחייב לא להעסיק נשים בקו התעופה לאינדונזיה. האיסור חל הן על העסקת נשים ישראליות והן על העסקת נשים אינדונזיות. לטענתם, אינדונזיה היא מדינה מוסלמית. לפיכך, נשים לא תוכלנה לשרת גברים.
מנהלי החברה מתלבטים בשאלה האם ראוי להסכים לתנאי שהציבו האינדונזים ולחתום על ההסכם? דונו בשאלה זו לאור לחומר הלימוד בקורס. התייחסו בתשובתכם, בין היתר, לגישה הריאליסטית, הגישה הקוסמופוליטית והגישה הדיפרנציאלית.

5 נקודות) ) שאלה 4
חברת מחשבים גדולה חתמה על הסכם להזמנת 200 מעבדים חדשים עם חברת ביטוח גדולה המעסיקה מאות עובדים. בהסכם התחייבה חברת המחשבים לעמוד במועד אספקה של חודשיים.
בהסכם צוין כי אי עמידה במועד האספקה יהווה עילה להפרת הסכם וביטול העסקה.
חברת המחשבים לא הצליחה לעמוד בהתחייבותה למועד האספקה ובאפשרותה לספק עד התאריך שנקבע בהסכם משפטים0 מעבדים בלבד. אחד מעובדי מחלקת המכירות בחברה מציע לספק את יתרת המעבדים מתוך מלאי של מעבדים פגומים, הנמצא במחסני החברה על מנת לעמוד במכסת ההזמנה ולהימנע מביטול העסקה. לטענתו, יש לתת עדיפות לעמידה בהזמנות על חשבון איכות המוצר. בהמשך ניתן יהיה לקבל את המעבדים הפגומים חזרה ולשלוח במקומם מעבדים תקינים. מנהלי החברה מתלבטים מה לעשות?
נתחו את הבעיה המוסרית שבפניה ניצבים מנהלי החברה, על-פי גישת בעלי-העניין.
התייחסו בתשובתכם לשלוש הרמות לניתוח תאוריית בעלי-העניין: הרמה האמפירית, הרמה האינסטרומנטלית והרבה הנורמטיבית.
ממ"ן 15 בקורס מוסר ועסקים שמספרו 10523
קוד אתי אותנטי הנו דרך חשיבה מוסרית, ביטוי נאמן לזהות המוסרית של הארגון לאנשיו ולדרך פעולתם. לעומת זאת, קוד אתי ניהולי משמש ככלי לאסטרטגיה עסקית במסגרתו באה לידי ביטוי הלוגיקה של תחליפי מוסר. קוד אתי אותנטי מבוסס על שלושה עקרונות יסוד – מהימנות, רלוונטיות והסכמה. ניתן להבחין בין קוד אתי לקוד ניהולי באמצעות עיגון הקריטריונים הללו בתהליך מדידה המזהה נקודות עוגן וחולשה בקוד האתי. בהתאם לכך, הקוד האתי המאפיין את קטע המוצג במסגרת ממן 12 הנו ביטוי לקוד אתי ניהולי, מאחר ומלכתחילה, הומלץ לכתוב וליישם אותו כאסטרטגיה עסקית, כאמצעי להתמודדות עם משבר שנוצר כתוצאה ממעשים שאינם אתיים בחברת הנעלים. עקרון המהימנות בא לידי ביטוי באמצעות חמשת מדדי המהימנות –  א. תוקף מחייב – במסגרת ההמלצות נכתב, כי יש לציין סייג לקוד האתי בהערת השוליים, לפיו הקוד אינו מקנה זכויות משפטיות, …



סמינריון בנושא מידת השתלבותם של עולים חדשים מברית המועצות בשרות הצבאי בצה"ל

 



וכן עניינים
תקציר
1 פרק 1 – סקירת ספרות
2
1 .1
העלייה מברית המועצות
2    1.1.1 גלי ההגירה לישראל וקליטת העולים
2    1.1.2 העלייה לישראל מברית המועצות בשנות ה-90 ושילובם בחברה הישראלית
4
1 .2
שרות בצה"ל 7

1 .3 גיוס עולים לצה"ל
1 0     1.3.1 המוטיבציה של עולים להתגייס לצה"ל
1 0     1.3.2 שילובם של עולים בצה"ל
1 1
פרק 2 –  שילובם של עולים מברית המועצות בצה"ל משפטים                2.1 עולים מברית המועצות המשרתים בצה"ל משפטים                2.2 סיוע לעולים מברית המועצות להשתלב בצה"ל משפטים פרק 3 – דיון
2 0 סיכום
2 3
מקורות
2 4
תקציר 

ההגירה לישראל משפיעה על קצב צמיחת האוכלוסייה הישראלית, על גודל האוכלוסייה ואף מגדירה ומאפיינת את החברה הישראלית ומערכת הריבוד בה. לאור הצרוף הייחודי של מאפיינים הקשור למוצאם ולמעשה ההגירה לחברה הישראלית, עולי מדינות ברית המועצות לשעבר מאופיינים בתכונות ייחודיות המשפיעות על אופי בעיותיהם, על סוגיות עמם על העולים להתמודד, על צרכים הייחודים לעולים אלו ועל הדפוסים באמצעותם עולים אלו מקבלים עזרה. בכדי לספק מענה ראוי לצורכיהם של אוכלוסיית עולים זו, יש להבין את האפיונים, ההתנסויות והצרכים של העולים ממדינות ברית המועצות לשעבר.
ההתמקדות בעבודה זו הנה על אוכלוסיית בני הנוער שעלתה מברית המועצות לשעבר במהלך גל העליה שאפיין את שנות ה-90. במסגרת עבודה זו, אעסוק בסוגיה אחת מיני רבות מתחום אוכלוסיית העולים מברית המועצות לשעבר – מידת שילובם בצה”ל כביטוי לשילובם בחברה הישראלית.
לפיכך, תבחן מידת ההצלחה בשילובם של עולים מברית המועצות בצבא הישראלי כפי שמוצג בספרות המחקרית. עוד בטרם הוקמה מדינת ישראל, האוכלוסייה היהודית נאלצה להגן על עצמה בסיוע ארגוני מחתרת לוחמים. לצערנו, גם לאחר קום המדינה, מבחינות רבות, ניתן לראות במדינת ישראל כמדינה שחיה על חרבה מאז הקמתה והמשך קיומה מבוסס על שרות החובה של אזרחיה בצה”ל. בעקבות כך, ברור מדוע סוגיית הסתגלותם של עולים חדשים לחברה הישראלית ואף גיוסם לצה"ל ושרות בו באופן משמעותי מקבל עדיפות גבוהה בסדר העדיפויות. מועמדים אלו לשרות מהווים את דור העתיד של המדינה, השתלבותם בצבא יעצב את פניה של החברה הישראלית וכן, יקבעו את המשך קיומה של המדינה. הספרות המקצועית גורסת, כי מערך החינוך הטרום צבאי תורם לעליית המוטיבציה בקרב החניכים. לכן, ניתן לשער, כי חיילים עולים מברית המועצות העוברים הכנה לקראת השרות הצבאי משתלבים טוב יותר במסגרת השרות הצבאי. בנוסף, מאחר ועולים רבים מברית המועצות לשעבר הגיעו לישראל חסרי כל ואף איבדו זכויות רבות להם היו זכאים מארץ מוצאם, כגון זכותם לקצבאות פנסיה, מצבם הכלכלי של משפחות העולים אינו שפיר. לפיכך, ניתן לשער, כי עולים מברית המועצות אשר מקבלים סיוע במהלך השרות הצבאי עם בעיות תנאי השרות האופייניות להם יסתגלו טוב יותר לשרות הצבאי.






יום שישי, 6 בדצמבר 2024

לעבודה מיידית! משרה עם שכר גבוה, תנאים מעולים ואפשרויות קידום⭐

 




למרכז עזריאלי תל אביב דרושים/ות בודקים בטחוניים ומאבטחים/ות  ללא נשק לעבודה מיידית! משרה עם שכר גבוה, תנאים מעולים ואפשרויות קידום⭐


ניהול שוטף של המשמרת ביצוע סיור רגלי באתר מתן שירות ועזרה בשיגרה וחירום


✔️ עבודה במשמרות 24/7

✔️ מענק כספי למגיעים עם קורס מתאים בתוקף

✔️ הכשרה 4 ימים ע"ח החברה

✔️ קורס רמה א יתרון


חושבים שמתאימים?
מספר מועמדים מוגבל בהחלט - לחצו כאן עכשיו >>
להגשת מועמדות desertstormil@gmail.com / לחצו >>

ארגון ארבע אמהות כתנועת מחאה חברתית

 




תוכן עניינים
תקציר
1 פרק 1 – תנועת ארבע אמהות כארגון מחאה
2
1 .1
ארגוני מחאה
2      1.1.1 מהי מחאה חברתית?
2
     1.1.2 ארגון מחאה העוסק בסוגיות שלום ומלחמה
3      1.1.3 ארגון מחאה נשי
4
1 .2
מלחמת לבנון ורצועת הביטחון
6
1 .3
תנועת ארבע אמהות 7
     1.3.1 הרקע להקמת התנועה 7
     1.3.2 פעילות התנועה
8 פרק 2 – ניתוח סמיוטי של תנועת ארבע אמהות
1 0 פרק 3 – דיון ומסקנות
1 3
סיכום 

מקורות
1 6
תקציר

 מטרת העבודה הנה לעסוק בסוגיה אחת מני רבות מתחום הפעילות הפוליטית של אזרחים – פעילות המחאה של תנועת ארבע אמהות כתנועת מחאה. תנועת ארבע אמהות הוקמה בעקבות אסון המסוקים במטרה להשפיע על מדיניות ממשלת ישראל בנוגע לפעילות צה"ל בדרום לבנון. ראשית התנועה בארבעה אמהות שילדיהן משרתים כחיילים ביחידות הפעילות ברצועת הביטחון וכן, פעילות בה אמהות שכולות שילדיהן שרתו במסגרת צה"ל בדרום לבנון בתקופות שונות. התנועה הוקמה בשנת 1997, בעקבות מותם של 73 חיילי צה"ל במסגרת אסון בדרך לפעילות ברצועת הביטחון שבדרום לבנון ופורקה בשנת 2000, עם נסיגתם של חיילי צה"ל מרצועת הביטחון בעקבות החלטתה של ממשל ישראל. במסגרת הפרק הראשון של העבודה, אציג מושגים רלוונטיים, המתייחסים לארגון ארבע אמהות כארגון מחאה נשי המתמקד בנושא שלום ומלחמה. בהמשך, אתייחס למלחמת לבנון הראשונה ולרצועת הביטחון וכן, אציג את תנועת ארבע אמהות, את הרקע
להקמתה ואת פעילותה. בעקבות כך, עולה השאלה האם תנועת ארבע אמהות הצליחה לעורר שינוי בחברה הישראלית? לפיכך, במהלך הפרק השני, אנסה לערוך ניתוח סמיוטי של שם התנועה כתנועת מחאה, אשר זכתה לחשיפה תקשורתית וכן, לבחון את מידת השפעתה על החלטתה של ממשלת ישראל לצאת מרצועת הביטחון שבדרום לבנון. בהתבסס על הניתוח, אערוך דיון ואציג את מסקנותיי בהתאם.

ניתוח התכנית מאסטר שף על פי הגישה הנאו מרקסיסטית ,גישה כלכלית פוליטית,אסכולת פרקפורט וגישת ההגמוניה

 




ביחרו טקסט שהתפרסם בחודשים האחרונים ונתחו אותו לפי 2 זרמים מתוך 3 הזרמים :הגישה הנאו מרקסיסטית ,גישה כלכלית פוליטית,אסכולת פרקפורט וגישת ההגמוניה ,בחלק ה-1
עד עמוד אחד,יש להציג את עיקרי הגישה הנאו מרקסיסטית ואת עיקרי 3 הזרמים המסתעפים ממנה אין להעתיק ניסוחים ,יש להתייחס לכל הנקודות המתאימות לאותה גישה  בחלק השני,פסקה או שתיים יש להציג את מקרה הבוחן הנבחר ,לנמק מדוע בכרתי בטקסט זה ,בחלק השלישי ,עד שניים וחצי עמודים,יש ליישם את עקרונותיהם של שניים מבין הזרמים ,הנאו מרקסיסטים כידצד הם יפרשו את הטקסט המנותח ,מה יטענו לגביו?,בחלק זה יש לעשות שימוש בכל במושגים הקשורים ,בנוסף יש לצרף לסוף העבודה רשימה בבליוגרפית של מאמרים אקדמים עליהם הסתמכת בעת כתיבת העבודה ,התרגיל יודפס על מסמך וורד,בפרונט דיוויד ללא הארכת שוליים גודל 12 רווח כפול ולהקפיד על הגה היקף העבודה 3 עד 3.5 עמודים לא כולל עמוד שער דגשים:לנתח 3 זרמים גישה כלכלית ,אסכולת פרנקפורט ופוליטית,חלק ראשון יכלול 4 חלקים יש להסביר 4 מושגים לא לפי גוגל אלא לפי הסיכומים ולא מילה במילה,המושגים:נאו מרקסיזם,הגמוניה,פוליטית כלכלית,אסכולת פרקפורט, חשוב בתוך ההסבר של הנאומרקסיזם להסביר מדוע המרקסיזם נחשלחובה להסביר במה מדובר ולמה המהפכה לא התקיימה  לקחת רעיון מהמאמר לדוגמא: ההגמוניה משעתקת את הערכים(גיטלין 1978), בחלק ה3 יש לעשות שימוש בכל המושגים של אותו זרם לקחת מקרה שיש בו בשר ולראות איזה זרמים הכי מתאימים לו כל מושג אמור להיות מורכב ממשפט הסבר וניתוח ,מותר להעזר בחומר הנלמד אך לא להעתיק ממנו .להוציא2 מאמרים אקדמיים שיעזרו להסביר את המושגים   ,.(בחרו טקסט תקשורתי עדכני(כתבה ,סדרה בטלוויזיה מבוא לתקשורת המונים א' -מטלת אמצע המעמד השליט הנו מעמד המחזיק בעצמה החומרית ואשר שולט בחברה מבחינה חומרית ורוחנית. בעקבות כך, רעיונותיו של המעמד השליט הנם הרעיונות השולטים בחברה. בהתאם לגישה הניאו מרקסיסטית, ערכיו של המעמד השליט באים לידי ביטוי בתקשורת ההמונים המייצגת את דעותיו ואת האינטרסים שלו על ידי הצגת תמונת עולם תואמת. הדבר נעשה בשיתוף עם מוסדות חברתיים נוספים הנשלטים על ידי מעמד זה במטרה לבסס את יחסי הכוחות עם המעמדות הנשלטים. היציבות הפוליטית נשמרת כאשר הנשלטים מקבלים את צורכיהם בדמות לחם ושעשועים. אמצעי התקשורת משעשעים את ההמונים ומסיחים את דעתם.
בכך, מחוזק משטר הדיכוי וחוסר השוויון. במקביל, אמצעי התקשורת מסכלים ניסיונות מחאה המתנגדים לכך במטרה לשמור על היציבות החברתית. מאחר ותקשורת ההמונים אינה תורמת את חלקה לקידום שינויים חברתיים רצויים, היא מסייעת לשמירת הסטטוס קוו, בולמת שינויים חברתיים ופועלת כגורם ריאקציונרי. על בסיס …

יום חמישי, 5 בדצמבר 2024

בחינת יעילות תכנית למניעת הטרדה מינית במקום העבודה - ממ"ן 14 בקורס מוסר ועסקים שמספרו 10523


 


תקציר העבודה

9
מטלת מנחה (ממ"ן) 13 – חובה הקורס: 10523 – מוסר ועסקים מספר השאלות: 1 משקל המטלה: אפס נקודות סמסטר: א
2 013 מועד אחרון להגשה: 14.12.2012
קיימות שתי חלופות להגשת מטלות:
שליחת מטלות באמצעות מערכת המטלות המקוונת באתר הבית של הקורס  שליחת מטלות באמצעות הדואר או הגשה ישירה למנחה במפגשי ההנחיה  הסבר מפורט ב"נוהל הגשת מטלות מנחה" מטלה 11 הינה מטלת ספרייה, שעל הכנתה יש לשקוד במהלך כל הסמסטר.
. במטלה זו הינכם נדרשים להגיש הצעה לכתיבת ממ"ן 11
לתשומת לבכם! חובה להגיש הצעה לכתיבת מטלת הספרייה (ממ"ן 11 ) כתנאי לקבלת נקודות זכות בקורס אך למטלה זו אין משקל בציון הסופי.
מטרתה של מטלה זו היא לאפשר לכם לקבל אישור מהמנחה לנושא העבודה בו בחרתם, ולאפשר למנחה לתת לכם משוב ראשוני הכולל הערות שרצוי להתייחס אליהן בעת כתיבת מטלה
1 1 . לכן, על מנת שהמנחה יוכל לכתוב לכם משוב בונה הצעתכם חייבת להיות מפורטת ועליה לכלול:
א. הצגת נושא העבודה בקצרה (עד 5
שורות).
ב. הצגת הבעיה המחקרית/השערת המחקר.
ג. מבנה העבודה: פירוט ראשי הפרקים – נדרש לפרט בקצרה לגבי כל פרק (עד שלוש שורות).
ד. רשימת מקורות. יש להקפיד על כללי ציטוט אקדמיים. ראו הנחיות לכללי ציטוט אקדמיים בחוברת הדרכה לכתיבת עבודה סמינריונית.
שימו לב! אין אפשרות להגיש הצעה לכתיבת מטלת הספרייה ללא פירוט של רשימת מקורות.  . נדרש להקפיד על בחירת רשימת המקורות כמפורט בהנחיות ממ"ן 11  מומלץ לקבל אישור עקרוני מראש מהמנחה לנושא בו בחרתם על מנת להימנע מהגשת  הצעה לנושא, שאינו מתאים/רלוונטי כנושא לעבודה בקורס זה.
מומלץ לקרוא הנחיות עזר נוספות לכתיבת מטלת הספרייה (ממ"ן 11 ), שבאתר הקורס  "מוסר ועסקים".
הצעת מחקר בנושא בחינת יעילותה של תכנית האכיפה הפנימית בעסקים המוגדרת בחוק למניעת הטרדה מינית ככלי למניעת מקרי הטרדה מינית במקום העבודה ולאכיפתו באמצעות נקיטת צעדים משמעתיים – הצעת מחקר (ממ"ן 13) בקורס מוסר ועסקים שמספרו 10523
נושא העבודה – החוק הישראלי למניעת הטרדה מינית נחקק במרץ 1998 וקבע, בין היתר, את כינונו של מנגנון תלונות הנוגעות להטרדה מינית במקום העבודה בכל מקום עבודה במשק. חוק זה נחקק לאחר שהוראותיו של חוק משנת 1988, האוסר על פגיעה בעובדת שהתלוננה על הטרדה מינית בעבודה, לא הופנם ברמה הציבורית והמשפטית. באמצעות מנגנון זה, מוגדרות ונאכפות נורמות התנהגות, המחייבות את הארגון וחבריו במסגרת עבודתם (קמיר, 2008 ; גבע, 2011). מטרת העבודה הנה לבחון את יעילותה של …







דרוש/ה מנתח/ת מערכות דיגיטל לארגון פיננסי גדול ומוכר בשפלה

 




במסגרת התפקיד: ניתוח מערכות מגוונות בתחום הדיגיטל הכוללת כתיבת מסמכים מפורטים לרבות מסמכים טכניים ואפיוני על. עבודה אל מול צוותי פיתוח, מנהלי פרויקטים, גורמים עסקיים ובודקים. עבודה מול מספר רב של גורמים טכניים, תוך יצירת מתודולוגיה מוסכמת.

דרישות משרה:
ניסיון של 4 שנים לפחות בניתוח מערכות - חובה
ניסיון בכתיבת מסמכי אפיון מפורטים , מסמכי פתרונות טכניים ואפיוני על - חובה
ניסיון באיסוף דרישות וניתוח צרכי משתמש, לפחות 4 שנים - חובה
ניסיון בעבודה אל מול צוותי פיתוח, מנהלי פרויקטים ובדיקות – חובה
ניסיון בעבודה עם מערכות דיגיטל ל-Web ול- Mobile חובה
הבנה טכנית ב REST API - חובה
ניסיון בפיתוח תוכנה – יתרון משמעותי

חושבים שמתאימים?
מספר מועמדים מוגבל בהחלט - לחצו כאן עכשיו >>

להגשת מועמדות desertstormil@gmail.com / לחצו >>


ממ"ן 13 בפסיכולוגיה בחינוך (קורס 10125)

 




תקציר העבודה

מטלת מנחה (ממ"ן) 13
הקורס: 101
5 – פסיכולוגיה בחינוך חומר הלימוד למטלה: גורמים חברתיים מספר השאלות: 2 משקל המטלה: 6 נקודות סמסטר: א 2013 מועד אחרון להגשה: 23.12.12
קיימות שתי חלופות להגשת מטלות:
שליחת מטלות באמצעות מערכת המטלות המקוונת באתר הבית של הקורס  שליחת מטלות באמצעות הדואר או הגשה ישירה למנחה במפגשי ההנחיה  הסבר מפורט ב"נוהל הגשת מטלות מנחה"
6 0 נק') ) שאלה 1
ב 1/3/2009- ) וענו על סעיפים א'-ד' שבעקבותיה:
nrg- קראו את הכתבה שלפניכם (שפורסמה ב דו"ח:
הסנפת גזים נדיפים – "להיט" בקרב הנוער מנתונים שאספה הרשות למלחמה בסמים ובאלכוהול עולה כי ב 20- השנים האחרונות נמשכה הירידה בגיל השימוש הראשון בקרב בני נוער. החשופים ביותר: חילונים במשפחות חד-הוריות יהלי מורן זליקוביץ' עלייה של 100 אחוזים נרשמה בשנים האחרונות בשימוש בני נוער בסמים נדיפים. במקביל, נמשכת הירידה בגיל השימוש הראשון בסמים – כך עולה מנתונים שנאספו מאז 1989 על-ידי הרשות למלחמה בסמים ובאלכוהול ורוכזו על-ידי המדענית הראשית של הרשות, ד"ר רחל בר-המבורגר.
מאז החלה להימדד תופעת הסנפת חומרים נדיפים (כמו גז מזגנים) ב 2001- , הכפיל היקף התופעה את עצמו ל משפטים.8%- מקרב בני הנוער. בהתייחס לסמים אחרים ומשקאות חריפים חלה גם כן עלייה משמעותית בהיקפי השימוש. כך לדוגמה, היקף השימוש בחשיש ומריחואנה עמד ב 1989- על 1.7% מהתלמידים וב 2005- עלה ל 5.8%- . היקף השימוש בקוקאין עלה בתקופה זו מ 1.1%- ל 2.1%- והיקף השימוש בסמים אחרים עלה מ 1.5%- ל 3.9%- . היקף ההתנסות באלכוהול ירד באופן מפתיע מ 57.6%- מ-
1 989 ל 49.4%- ב 2005- מהנתונים, שנאספו בקרב בני 12-18 , עולה עוד כי בנים למשפחות חילוניות חד-הוריות נמצאים בסיכון הגבוה ביותר לשימוש בסמים ואלכוהול. בקרב תלמידים למשפחות ממעמד סוציו-אקונומי גבוה מדווחים יותר על עישון סיגריות, שתיית משקאות אלכוהוליים ושימוש בקנאביס, בעוד שילדים ממעמד סוציו- אקונומי נמוך מדווחים על שימוש בסמים קשים. בנוסף, נמצא מתאם גבוה בין בילוי במסיבות, מועדונים ופאבים לבין שימוש בסמים. זאת, בהשוואה למתאמים אחרים הקשורים למאפייני אישיות ושאיפות בלימודים.
בקרב בני נוער עולים עלה היקף השימוש בסמים לא-חוקיים מ 5%- ב 1992- ל משפטים%- ב 2005- . במשפחות דתיות עלה היקף השימוש מ 3%- ב 1992- ל 7.5%- ב 2005- . בקרב חילונים עלה היקף השימוש בתקופה זו מ 5%- ל 13%- . מנתונים שנאספו בקרב כ 2,000- תלמידי כיתות ז' מבתי ספר ברחבי הארץ, עולה כי
1 2.7% מהתלמידים הם בעלי פוטנציאל גבוה לשימוש בסמים. נמצא גם קשר מובהק בין רמת ההרפתקנות של התלמיד לבין פוטנציאל הסיכון לשימוש בסמים.
מהנתונים ההשוואתיים מ 1989- ועד 2009 עולה כי גיל תחילת השימוש בסמים ובאלכוהול מוסיף לרדת וכי יותר מ 20- אלף בני נוער בגילאי 12-14 , הודו כי התנסו בסמים בשנה האחרונה.
מנתוני הרשות עולה כי ככל שגיל ההתנסות הראשונה נמוך יותר – ההסתברות לשימוש קבוע ולהתמכרות גבוה יותר.
"מהבנת כלל נתוני המחקר מתברר שוב כי ההורים מהווים מקור עיקרי לסיוע ומשענת לבני הנוער במגוון מצוקות אישיות, אך בנושא הסמים והאלכוהול – בני הנוער אינם מרבים לפנות לעזרת הוריהם. הנימוק העיקרי שלהם הוא החשש מפני שיפוט וביקורת", אמר מנכ"ל הרשות למלחמה בסמים ובאלכוהול, יאיר גלר.
16 נק') א. הסבירו את המושגים נורמות, קונפורמיות, עמדות. )
1 6 נק') ב. מהו הקשר האפשרי בין המושגים שהסברתם בסעיף א' לבין הנתונים ) המתוארים בכתבה? נמקו דבריכם ביחס לכל מושג בנפרד תוך התבססות על ממצא אמפירי מתוך חומר הלימוד העוסק במושג (בסך הכל יש לכלול בתשובה שלושה ממצאים אמפיריים – ממצא לכל מושג).
10 נק') ג. כיצד ניתן לשנות את עמדותיהם של בני הנוער כפי שמתוארות בקטע? ) הציעו שתי דרכים ספציפיות ובססו כל אחת מהן על אחת העצות מתוך הדרכים לשינוי עמדות בספר הקורס.
18 נק') ד. בחרו והציגו שלושה מושגים ו/או ממצאים אמפיריים מתוך המאמר ) הצורך להשתייך – הצורך ביחסים בינאישיים כמוטיבציה אנושית בסיסית' – באומייסטר ולירי – שעשויים להתקשר לתכנים המתוארים בכתבה. מה הקשר בין כל אחד מהמושגים/ממצאים לבי הכתבה? נמקו דבריכם.
40 נקודות) ) שאלה 2
"מחקרים שנערכו בעולם בשנים האחרונות והשוו את הישגיהם של ילדים המתחנכים מן הבית לאלה של תלמידי בתי ספר, מצאו שבמקרים רבים הישגי מתחנכים מן הבית עולים על הישגיהם של תלמידי בי"ס בני גילם, ובכל מקרה אינם נופלים מהם. כמו כן, התנהגויות הנחשבות בעייתיות נמצאו רווחות יותר בקרב תלמידי בתי ספר. ילדים הלומדים בבית נמצאו גם בוגרים יותר ובעלי מיומנויות חברתיות מפותחות יותר".
.( (מתוך מעריב, 7/5/06
1 0 נק') א. הסבירו את שני המושגים תחרות ושיתוף פעולה. )
2 0 נק') ב. פרטו את ההשלכות החברתיות האפשריות של לימוד בבית על שני המושגים ) שהסברתם בסעיף א'. בתשובתכם, התייחסו לכל מושג בנפרד. התבססו על חומר הלימוד העוסק בגורמים אלה.
10 נק') ג. באיזו מידה תואמות ההשלכות שפירטתם את הטענה שבקטע? נמקו דבריכם.
)



האם תכנית ויסקונסין השיגה את מטרתה לשלב מובטלים כרוניים בשוק העבודה?


 

תקציר העבודה

סקירת ספרות מטלת מנחה 16, מטלה חובה – מטלת ספרייה במסגרת הקורס ביטחון סוציאלי שמספרו 10558

מטלת מנחה (ממ"ן) 16 – מטלת חובה
מטלת ספרייה – העבודה
הקורס: – 10558 ביטחון סוציאלי
חומר הלימוד למטלה: כל יחידות הלימוד
סמסטר: 2020 א
משקל המטלה: 10 נקודות
מועד הגשה: 28.2.2020
קיימות שתי חלופות להגשת מטלות:
• שליחת מטלות באמצעות מערכת המטלות המקוונת באתר הבית של הקורס
• שליחת מטלות באמצעות הדואר או הגשה ישירה למנחה במפגשי ההנחיה
הסבר מפורט ב"נוהל הגשת מטלות מנחה"
בהמשך לממ"ן 13 , ובהתאם לשאלת המחקר שהוצגה בו, הנכם מתבקשים, במסגרת ממ"ן
זה, לכתוב עבודה בת 8.5 עמודים – לכל היותר – פונט דויד, גודל 12 , רווח שורה
וחצי.
, בטרם תתחילו בכתיבת העבודה, קראו בעיון את הערות המנחה על ממ"ן 13
והכניסו את התיקונים הנדרשים בממ"ן זה. הצעת המחקר מהווה בסיס לכתיבת ממ"ן
16 , על כן חשוב לתקנה על פי ההנחיות בטרם תיגשו להכנת ממ"ן 16 – העבודה.
הנחיות כלליות חשובות:
1. מטלה זו, שמועד הגשתה הוא לאחר סוף הסמסטר, היא מטלת כתיבת עבודה שיש
להכינה במהלך כל הסמסטר. בשלב ראשון כחלק מממ"ן 13 , ומקבלתו חזרה עם הערות
. המנחה, יש להתחיל ולעבוד על ממ"ן 16
2. מטרתה של מטלה זו היא להכין את הסטודנטים בקורסים המתקדמים, לכתיבתה של
עבודה סמינריונית (שנעשית לאחר סיום הקורס בהצלחה), ולתרגל ולשפר את מיומנויות
השימוש בספריות הממוחשבות, כתיבה אקדמית, הפנייה למקורות ועוד.
3. יש לכתוב את ראשי הפרקים ושאלת המחקר בגוף העבודה ואם קיבלתם תיקונים עליהם
במסגרת ממ"ן 13 תקנו אותם בהתאם להערות ושבצו אותם בגוף העבודה.
22
4. תזכורת: העבודה צריכה להיות מבוססת על חמישה מאמרים אקדמאים עדכניים
(ראו הסבר בממ"ן 13 ). במידה וחלק מההערות שקיבלתם על ממ"ן 13 דרשו החלפת
. מאמרים, יש לעשות זאת לצורך כתיבת ממ"ן 16
5. העבודה לממ"ן 16 תוכל להיכתב באחת משתי הדרכים הבאות:
א. סיכום בן שבעה עמודים בנושא שאלת המחקר שנשאלה, בהתאם לראשי הפרקים
שהותוו, תוך שימוש אינטגרטיבי בכל חמשת המאמרים. ובנוסף, מבוא קצר (חצי
. עמוד) ודיון (עמוד) – ראו סעיף 7
ב.סיכום בן שבעה עמודים של ראש פרק אחד (מתוך ראשי הפרקים שהותוו), גם
במקרה זה יעשה שימוש בכל חמשת המאמרים. ובנוסף, מבוא קצר (חצי עמוד) ודיון
. (עמוד) – ראו סעיף 7
הערה חשובה ! – על הכתיבה להיות עצמאית – אין להעתיק מלה במלה
מתוך המאמרים או מכל חומר אחר – אלא לבסס את הנכתב בעבודה על
חמשת המאמרים שמצאתם.
6. העבודה תכלול התייחסות עניינית (בהתאם לנושא העבודה) למאמרים המוזכרים, תוך
הפנייה אליהם בהערות שוליים או בגוף הטקסט בהתאם לכללי הציטוט האחיד.
כ ל פסק ה בגוף העבודה צריכה לקבל הפנייה למקור ממנה נלקחה!
7. בתחילת העבודה יש לכתוב מבוא (אורכו חצי עמוד), שמתאר את נושא העבודה,
חשיבותו ומסתיים עם הצגת שאלת המחקר. בסוף העבודה יש לכתוב דיון (אורכו
עמוד), אשר חוזר לשאלת המחקר, ומגיע למסקנות לגביה, במילים שלכם, אך על
סמך החומר שהוצג במהלך העבודה.
8. ראו בנוסף הנחיות מפורטות ומחייבות לממ"ן 16 , ובכלל זה פירוט והסבר לגבי מבנה
העבודה, באתר הקורס, לשונית 'מטלת ספריה'.
הערה: על מנת לכתוב עבודה סמינריונית במסגרת הקורס ביטחון סוציאלי לאחר
סיום הקורס בהצלחה, יש להשיג ציון של 70 נקודות לפחות במטלה זו.
!! לא תינתן אפשרות לתקן את מטלה 16 לאחר הגשתה וקבלת הציון !!