ביחרו טקסט שהתפרסם בחודשים האחרונים ונתחו אותו לפי 2 זרמים מתוך 3 הזרמים :הגישה הנאו מרקסיסטית ,גישה כלכלית פוליטית,אסכולת פרקפורט וגישת ההגמוניה ,בחלק ה-1
עד עמוד אחד,יש להציג את עיקרי הגישה הנאו מרקסיסטית ואת עיקרי 3 הזרמים המסתעפים ממנה אין להעתיק ניסוחים ,יש להתייחס לכל הנקודות המתאימות לאותה גישה בחלק השני,פסקה או שתיים יש להציג את מקרה הבוחן הנבחר ,לנמק מדוע בכרתי בטקסט זה ,בחלק השלישי ,עד שניים וחצי עמודים,יש ליישם את עקרונותיהם של שניים מבין הזרמים ,הנאו מרקסיסטים כידצד הם יפרשו את הטקסט המנותח ,מה יטענו לגביו?,בחלק זה יש לעשות שימוש בכל במושגים הקשורים ,בנוסף יש לצרף לסוף העבודה רשימה בבליוגרפית של מאמרים אקדמים עליהם הסתמכת בעת כתיבת העבודה ,התרגיל יודפס על מסמך וורד,בפרונט דיוויד ללא הארכת שוליים גודל 12 רווח כפול ולהקפיד על הגה היקף העבודה 3 עד 3.5 עמודים לא כולל עמוד שער דגשים:לנתח 3 זרמים גישה כלכלית ,אסכולת פרנקפורט ופוליטית,חלק ראשון יכלול 4 חלקים יש להסביר 4 מושגים לא לפי גוגל אלא לפי הסיכומים ולא מילה במילה,המושגים:נאו מרקסיזם,הגמוניה,פוליטית כלכלית,אסכולת פרקפורט, חשוב בתוך ההסבר של הנאומרקסיזם להסביר מדוע המרקסיזם נחשלחובה להסביר במה מדובר ולמה המהפכה לא התקיימה לקחת רעיון מהמאמר לדוגמא: ההגמוניה משעתקת את הערכים(גיטלין 1978), בחלק ה3 יש לעשות שימוש בכל המושגים של אותו זרם לקחת מקרה שיש בו בשר ולראות איזה זרמים הכי מתאימים לו כל מושג אמור להיות מורכב ממשפט הסבר וניתוח ,מותר להעזר בחומר הנלמד אך לא להעתיק ממנו .להוציא2 מאמרים אקדמיים שיעזרו להסביר את המושגים ,.(בחרו טקסט תקשורתי עדכני(כתבה ,סדרה בטלוויזיה מבוא לתקשורת המונים א' -מטלת אמצע המעמד השליט הנו מעמד המחזיק בעצמה החומרית ואשר שולט בחברה מבחינה חומרית ורוחנית. בעקבות כך, רעיונותיו של המעמד השליט הנם הרעיונות השולטים בחברה. בהתאם לגישה הניאו מרקסיסטית, ערכיו של המעמד השליט באים לידי ביטוי בתקשורת ההמונים המייצגת את דעותיו ואת האינטרסים שלו על ידי הצגת תמונת עולם תואמת. הדבר נעשה בשיתוף עם מוסדות חברתיים נוספים הנשלטים על ידי מעמד זה במטרה לבסס את יחסי הכוחות עם המעמדות הנשלטים. היציבות הפוליטית נשמרת כאשר הנשלטים מקבלים את צורכיהם בדמות לחם ושעשועים. אמצעי התקשורת משעשעים את ההמונים ומסיחים את דעתם.
בכך, מחוזק משטר הדיכוי וחוסר השוויון. במקביל, אמצעי התקשורת מסכלים ניסיונות מחאה המתנגדים לכך במטרה לשמור על היציבות החברתית. מאחר ותקשורת ההמונים אינה תורמת את חלקה לקידום שינויים חברתיים רצויים, היא מסייעת לשמירת הסטטוס קוו, בולמת שינויים חברתיים ופועלת כגורם ריאקציונרי. על בסיס …
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה