השלם את התשובות על גבי קובץ זה. את התשובות הדפס בפונט אחר למשל, "דויד 12". חלק א – איתור רכיבים מתודולוגיים בדיווח מחקרי
1 . חזרו למאמרם של שלמה רומי ומיכל לב (מגמות, 2003, מב (2), עמ' 219 –
2 39).  בהמשך לפרק המבוא שעסקתם בו בתרגיל הראשון, מציגים החוקרים את פרק השיטה (עמ' 226 – 230): נבדקים, כלי מחקר ומהלך המחקר. א.      מי היו הנחקרים וכיצד נבחרו?
תשובה:
ב.       באילו כלי מחקר נאספו הנתונים – מה נאמר על התוקף והמהימנות של כלי המחקר?
המשנה הנמדד כלי המחקר (שאלון קיים, מותאם או מיוצר) תיאור קצר של הכלי (עיקרי התוכן וסולם המדידה) מה נאמר על תוקף הכלי?
מה נאמר על מהימנות הכלי? ג.        מה מציינים החוקרים בתיאור "מהלך המחקר" ולשם מה?
תשובה: חלק ב – דגימה תהליך הדגימה יתבסס על הנתונים שבקובץ הנלווה "בסיס נתונים לתרגיל דגימה". בקובץ ישנה רשימה של 120 סטודנטים שלצורך התרגיל נתייחס אליהם כאוכלוסייה של סטודנטים הלומדים בהכשרה להוראה במכללת בית ברל בשלושה מסלולים: חינוך מיוחד (סימול 1), על יסודי (סימול 2) יסודי (סימול 3). עליכם לדגום מתוך האוכלוסיה מדגם בגודל 40 נחקרים בדגימת שכבות.  הדרכה:
   א) חשבו את מספר הנחקרים מכל מסלול שיכללו במדגם.
ב) השתמשו בטבלת המספרים האקראיים או במחשבון מדעי.
תשובה: התשובה צריכה לכלול:
א.      פירוט שלבי תהליך הדגימה כפי שביצעתם אותו (מה נעשה בכל שלב ומדוע).
ב.       שמות הסטודנטים שנבחרו למדגם שלכם ממוינים על פי המסלולים. נניח שחוקר ישראלי מעוניין לראיין נשים שעשו להן "ברית מילה" (אקט כירורגי פרימיטיבי שמטרתו להחליש את התאווה המינית), במדינה מזרח תיכונית שמתיימרת להיות מתקדמת. מה על החוקר לעשות על מנת להגיע למרואיינות דרכן יוכל לאסוף מידע על התופעה (מהי שיטת הדגימה המתאימה למחקר כזה)? נמקו תשובתכם. תשובה: חלק ג – רפלקציה (אישית) א.      לתאר במספר משפטים את התועלת שהפקתם מביצוע כל חלק בתרגיל זה.
ב.       להתייחס לקשיים שנתקלתם בהתמודדות עם המטלות של התרגיל וכיצד התגברתם עליהם.
ג.        להתייחס לאופן הביצוע המשותף של התרגיל, במידה והוא מתבצע בזוגות (איך בא לידי ביטוי הפסוק הידוע: "טובים השניים מן האחד"). _______________________________________________________________ בהצלחה