מודעות ברמת הדף

דרושים בהייטק ופיננסים

יום ראשון, 16 בדצמבר 2018

מה הקשר בין פופקורן, גבינה, שוקולד, קפה, תות, תפוז, לחם וחמאה, מלח ופלפל ופסטה אנשובי?






אם עניתם מאכלים – צדקתם כמובן, אך אולי יעניין אתכם לדעת שאלו כולם תיאורים של מבני גופים מסוימים הנראים בגוף האדם במגוון מחלות שונות.
תחום הפתולוגיה הינו תחום ברפואה שעוסק בחקר המחלות, התפתחותן ואבחנתן. בתחום זה, ממצאים פתולוגיים (כלומר – ממצאים שאינם תקינים, השייכים למחלה) אותם רואים במחלות שונות מתוארים פעמים רבות כמאכלים.
מספר דוגמאות:
*תא פופקורן – משמש לתיאור מראה מיקרוסקופי של תא במחלה סרטנית בשם לימפומה, בה יש ריבוי לא מבוקר של תאי דם לבנים.
*לשון תותית - סיבוך של דלקת גרון שגורם ללשון להיראות, ובכן, כמו תות.
*ציסטת שוקולד – ממצא אופייני במצבי נוכחות של רקמת רירית הרחם במיקום שאינו תקין בשחלה.
כמובן שיש עוד המון מקרים, שחיפוש פשוט בגוגל יאפשר לכם לבחון מקרוב אם הם אכן דומים לשמם המקורי, כגון: נמק גבינתי, כבד פסטה אנשובי, מלח ופלפל בדלקת לבבית ועוד!
למרות שמרבית האנשים מקשרים את מקצוע הפתולוגיה לניתוחים לאחר המוות, חשוב לדעת שזה רק תחום אחד מהמקצוע. למעשה, בישראל קיימים שני מסלולי התמחות שונים בתחום הפתולוגיה – רפואה משפטית, שעוסקת בנתיחות שלאחר המוות ובבדיקות מרובות נוספות להן משמעות בתחום המשפטי הפלילי, ואנטומיה פתולוגית – בה נתיחות לאחר המוות הן הרבה יותר נדירות.
חיפוש בגוגל של חלק מהממצאים הנ"ל עלולה להעלות תמונות לא מאוד נעימות... :) על אחריותכם!
מקורות: Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease, 9th Edition, ומאמר עם המון דוגמאות נוספות ל"מאכלים פתולוגיים"








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה