מילות מפתח
שנת הגשה2013
מספר מילים1570
מספר מקורות4

תקציר העבודה

פסיכולוגיה ניסויית הצעת מחקר נושא המחקר קשר בין זיכרון שקרי לרמת ביטחון עצמי מבוא
המאמר שלהלן מדבר על הקשר בין זיכרון שיקרי לבין ביטחון עצמי.
תחילה נציג את המשתנים השונים ולאחר מכן את הקשר ביניהן בעזרת המחקרים שמצאנו.[H1]  זיכרון שקרי, בא לידי ביטוי בכך שאנשים נזכרים בצורה שקרית במילים שלא נחשפו אליהן, אשליה זו נחקרה רבות. זיכרון שקרי משפיע על הקונפורמיות ועל קבלת ההחלטות של האדם ועל נושאים נוספים ((Gallo,2010.בניגוד לתפיסת הזיכרון כעותק של האירועים כמו שהם נתפסו, הזיכרון הרבה יותר מסובך, מובנה ומושפע מאירועים הקורים אחר כך. נושא הזיכרון שקרי נחקר כ 80 שנים. ביטחון עצמי, אינו דבר מוחשי. למרות זאת אדם יכול לדעת יש לו ביטחון עצמי או לא. ביטחון עצמי היא תכונה מתכונות האדם. כמו כן, תכונה זו באה לידי ביטוי בדרך שבה אדם מתבטא בחברה, בצורה בה שהוא פועל ביום יום שלו ובתחומים נוספים.(Bellhouse, Binke,Mckdougall, Porter,Weilson, 2010).[H2]  מתוך[H3]  הספרות הקיימת נמצאה השפעה של עד ראייה אחד על אחר , כלומר שזיכרון של אחד הופך לזיכרון של האחר. מושג זה נקרא MEMORY CORFORMITY  .
תופעה זו משתקפת במידע הנמסר ע"י עד אחד  מחליף את המידע  האמתי  שהעד האחר נחשף אליו. מושג נוסף שקשור לתחום מטה – METAMEMORY  מושג זה קשור לידע ולאמונה לגבי זיכרון של הפרט [H4] , ואיך אלו משפיעים על איכות הניתוח .
מחברי המאמר (הפניה?) משערים יש לתאר את השאלה בה עסק המחקר לפני תיאור ההשערות כי איכות קידוד המידע תשפיע על יוזמה בדיון משותף וגם על מידת הקונפורמיות .שיטת הביצוע של המחקר:
נלקחו שתי קבוצות: קבוצה ראשונה- ראתה תמונות במשך זמן מסיום. קבוצה שנייה- ראתה תמונות במשך מחצית מזמן הקבוצה הראשונה .
בנוסף לכך היו מספר הבדלים בין התמונות השונות , והמשתתפים התבקשו ליזכור את הפרטים הקריטיים  ( הפרטיים אשר שונים מתמונה לתמונה ) .
במחקר זה נמצא שקבוצת הזמן הכפול דווחו על מספר גדול יותר של מספר פרטיים קריטיים נכונים מאשר הקבוצה השנייה שהיה לה מחצית מהזמן . כמו כן , נמצא השפעה מובהקת על השונות בזכירת הפרטיים על הנטייה לקונפורמיות לזיכרון שקרי (Gabbert, Memon, Wright, 2007 ). [H5]  מחקר זה קשור למאמר שלנו בכך הוא מדבר על זיכרון שיקרי ועל השפעותיו השונות על האדם.[H6]  מאמר נוסף שנמצא מדבר על הקשר בין אנשים בעלי ביטחון עצמי גבוה או נמוך ובין היכולת שלהם לקבל החלטות כאשר קבלת ההחלטה היא פונקציה של מסגור .
מסגור משמעותו –התייחסות  לבעיה מתוארת וקבלת החלטה בנוגע אליה. זה יבוא  לידי ביטוי בדרכים שונות: רווח לעומת הפסד, איום לעומת הזדמנות, תוצאות טובות לעומת תוצאות רעות.
נעשה ניסוי שבו השתתפו משפטים4 ( 79 נשים 75 גברים ) שסוננו לפי מידת ביטחון עצמי שלהם, כלומר,                 לפי המידה שבהם הם לוקחים או לא לוקחים סיכונים . הניסוי נעשה בעזרת מטלות ממוחשבות שיוצרות הדמיה של מטלות המבוצעות ע"י טייסים בעת טיסה , ומחלק את צג המחשב לארבעה חלונות נפרדים: מטלת ניטור, מטלת התקשרות, מטלת מעקב המערכת, מטלת ניהול הדלק. קבלת ההחלטות בא לידי ביטוי בדרך שבה המשתתפים יבצעו את המטלות בין בדרך של שימוש באופן אוטומטי (כלומר פחות זמן לביצוע הפעולה ויותר נטילת סיכון) במטלות השונות או שימוש באופן ידני ( כלומר פעולה  אשר לוקחת יותר זמן  וכך יש פחות סיכון ) . המשתתפים התבקשו לבצע את המטלות במרווח זמן של 6 דקות , כך שניתן לקחת בחשבון את גורם הזמן , לאחר שהנבדקים קבלו הנחיות תפעול וצפייה בהדגמה קצרה של המטלות הם ביצעו תרגיל של
6 דקות כדי ללמוד את המערכת .
לאחר מכן מילאו טופס בין 20 סעיפים המדבר על נטילת סיכונים מתוך טופס חקר האישיות של (1974 , Jackson) .
בהנחיות היו הבדלים במצבי המסגור החיוביים או השליליים .
כלומר, במסגור החיובי: נאמר למשתתפים שביצוע טוב יזכה אותם בתגמול של צבירת נקודות לקרת הפרס הכספי. במסגור השלילי:  נאמר להם שמתחילים עם מספר נתון של נקודות ועליהם לבחור באסטרטגיות דכי להימנע מאובדן נקודות …
***הצעת מחקר בלבד!!!  [H1]אין צורך לכלול במבוא

1 .        [H2]כדאי להתייחס לבטחון עצמי בשלב בו אתן עוברות לדון בו. 2. במידה ומדובר במשתנה בעל הגדרה ברורה, יש לתת אותה. אם אין הגדרה מקובלת, עדיף לא לספק הגדרה ולפרט באלו היבטים של בטחון עצמי תתמקדו במחקר הנוכחי.  [H3]יש לקשר בין הפסקאות. במקרה ספציפי זה, יש לקשר פסקה זו לפסקה הקודמת שעסקה בזכרון שקרי.  [H4]לא ברור, יש להסביר  [H5]זה שייך לאותה הפסקה (אין לעבור שורה בין משפטים באותה הפסקה)  [H6]מיותר