מודעות ברמת הדף

דרושים בהייטק ופיננסים

יום שלישי, 15 באוקטובר 2024

חובשת מנוסה מספקת שירותי רפואה לטורנירי ספורט והשגחה על מאושפזים בבתי חולים


 


מיכל החובשת משגיחה על מאושפזים בבתי חולים באופן פרטי - מטופלים גריאטריים, אונקולוגים, שיקומיים ועוד בבתי חולים בשפלה והמרכז - אסף הרופא שמואל הרופא, וולפסון, איכילוב, בילינסון, שיבא תל השומר, בית חולים מאיר ובמוסדות סיעודיים כולל בית ליצ'ק, עד 120 ועוד.
בנוסף, מספקת שירותי חובשת עם ציוד רפואי תקני נלווה לטורנירי ספורט - כדורגל, כדורסל, אומנויות לחימה, פוטבול וצמודה לנבחרות ספורט שונות.
בחלק מהמקרים יכול החזר כספי מטעם קופות החולים ואו הביטוח של המטופל משפה עבור השרות.
מיכל החובשת - טלפון 054-7790549



יום שני, 14 באוקטובר 2024

הצעת מחקר כמותי בנושא השפעת המבנה המשפחתי של הילד (משפחה חד הורית או דו הורית) על מיומנויותיו החברתיות

 



תקציר העבודה

הצעת מחקר זו עוסקת בנושא השפעת המבנה המשפחתי בה גדל הילד – משפחות דו הוריות לעומת חד הוריות, על מיומנויותיהם החברתיות של ילדים. מדובר בהצעת מחקר כמותית, הכוללת נושא מחקר, רציונל מחקר, מטרת מחקר, שאלת מחקר, כלי מחקר, ראשי פרקים, אוכלוסיית מחקר, שיטת מחקר ורשימה ראשונית של 24 מקורות אפשריים.





יום ראשון, 13 באוקטובר 2024

עבודת סמינריון בנושא: הביטוי הטריטוריאלי של צרכי הביטחון לאור הקונפליקט בין שיקולי הביטחון ושיקולים סביבתיים בראי המשפט (בסיס עתלית ומטווח 24 כמקרי בוחן)

 




תוכן עניינים
תקציר
1 פרק 1 – סקירה ספרותית
2
1 .1 תכנון ובניה לצורכי ביטחון
2       1.1.1 שימושי הקרקע בישראל והתכנון הפיזי – מרחבי
2      1.1.2 הפן החוקי והמשפטי של השימוש בקרקע לצורכי ביטחון
6
1 .2 היבטים סביבתיים והביטוי הטריטוריאלי של צרכים צבאיים
1 2

1 .3 ביטוי טריטוריאלי בין צורכי הביטחון לאיכות הסביבה בישראל
1 4
פרק 2 – ביטוי הקונפליקט בבסיסים הצבאיים בחופי עתלית וראשון לציון
2 1

2 .1 שימושי הקרקע באזור רצועת החוף בישראל
2 1

2 .2 בסיס עתלית
2 2

2 .3 שטח אש 24
2 4
פרק 3 – משפט משווה
2 7
פרק 4 – דיון ומסקנות
3 0 סיכום
3 5
מקורות
3 6
נספחים 


תקציר "והארץ לא תימכר לצמיתות, כי לי הארץ, כי גרים ותושבים אתם עימדי" (ויקרא, פרק כ”ה פסוק כ”ג)

 במרחב בין שימושי הקרקע לצורכי ביטחון לבין הצרכים האחרים בא לידי ביטוי קונפליקט, הכולל התנגדות למהות השימוש הביטחוני בקרקע, כגון הקמת מחנות ומתקנים, שטחי אימונים צבאיים, מכשולים ושטחים בהם נמנעת כניסתם של אזרחים. תשתיות ושטחים ביטחוניים רבים נפרסים על פני אזורים רבים ברחבי הארץ. מהנתונים עולה, כי 46% מסך שטחה של מדינת ישראל נמצאים בשימוש בטחוני. צה"ל נפרס בעיקר על שטחים פתוחים, המיועדים לצורכי אימונים ושטחי ניסויים. השטחים הפתוחים משמשים כריאות ירוקות בישראל ולהם תפקיד חשוב בשימור הצמחייה, בעלי חיים ומגוון ביולוגי. חופי הים התיכון הנם שטחים פתוחים. 16% מרצועת החוף הישראלית של הים התיכון, המהווה כ-30 ק"מ, הנם שטחים סגורים. כתריסר הנם שטחים שהכניסה והשהייה בתחומם אסורה מטעמים מבצעיים ובטחון שוטף, מאחר והם משמשים שטחי אימונים ומקום לניסויי נשק. עם זאת, 10% בלבד מהשטח מחייבים את קרבתו של החוף. בין רשימת השטחים הסגורים נמצא חוף הים מצפון לישוב עתלית והמתקן המכונה מטווח 24 המצוי בחופה של ראשון לציון. פריסה זו מעסיקה בעיקר ארגונים סביבתיים לאחר התבוננות מנקודת מבט שונה על הפריסה הצבאית בשטחים טבעיים בעלי ערך אלו. הקונפליקט בין שיקולי הביטחון לשיקולים סביבתיים הניצב בהקשר של שני בסיסים אלו נושא בחובו השלכות חברתיות רחבות החורגות מהתחום הסביבתי. תמורות שהתרחשו בחברה הישראלית בעשורים האחרונים פגעו בקדושתה של מערכת הביטחון, דבר שהתבטא גם בנושאי התכנון והבניה, בשימור המרחב הפתוח, שינוי התפיסות התכנוניות והגברת המודעות הסביבתית.
במסגרת עבודה זו, נדון בסוגיה אחת מני רבות מתחום ההשלכות המשפטיות של המאבק על איכות הסביבה, והיא הביטוי הטריטוריאלי של צרכי הביטחון לאור הקונפליקט המתבטא בין שיקולי הביטחון ושיקולי סביבתיים בראי המשפט. במסגרת סמינריון זה, בחינת הקונפליקט מההיבט המשפטי תתבצע באמצעות יישום המקרה של רצועת החוף בישראל בראי המאבק בין שיקולי הביטחון מחד גיסא ובין השיקולים הסביבתיים מאידך גיסא, כאשר ההתמקדות הנה על שני בסיסים צה"ליים במישור החוף – בסיס עתלית ובסיס הניסויים בחוף מדרום לראשון לציון.



יום שבת, 12 באוקטובר 2024

הצעת מחקר כמותית בנושא השפעת רמת האמפתיה בקרב נבדקים ובין מידת מיומנויותיהם החברתיות

 




תקציר העבודה

הצעת מחקר זו עוסקת בנושא השפעת רמת האמפטיה בקרב נבדקים ובין מידת מיומנויותיהם החברתיות. מדובר בהצעת מחקר כמותית, הכוללת נושא מחקר, רציונל מחקר, מטרת מחקר, שאלת מחקר, השערת מחקר, כלי מחקר, ראשי פרקים, אוכלוסיית מחקר, שיטת מחקר ורשימה ראשונית של 20 מקורות אפשריים.



יום חמישי, 10 באוקטובר 2024

מתכנת/ת Agile לחברת ביטוח גדולה ומוכרת בתל אביב משרה חמה


 דרישות משרה:

 
✅ניסיון של שלוש שנים לפחות בכתיבת קוד ב #C
✅ניסיון מוכח בכתיבת רכיבים בצד שרת
✅ניסיון ב- Angular – יתרון
✅יכולת הבנה של תהליכים עסקיים
✅ניסיון בפיתוח של מערכות ליבה עסקיות מורכבות רבות משתמשים
✅יכולת למידה עצמית ועבודה מאומצת לאורך זמן
 
 להגשת מועמדות למשרה יש להעביר קורות חיים למייל desertstormil@gmail.com




השפעת הפרסום ברשתות החברתיות על תדמית המותג

 



עבודת פרה סמינריון בנושא

השפעת הפרסום ברשתות החברתיות על תדמית המותג

ניהול הפרסום קורס מספר 10344

תוכן עניינים

1. מבוא
1
2. פרסום ברשתות החברתיות – מאפיינים, סוגי פרסום, יתרונות וחסרונות
2
3. השפעת השימוש בדובר על תדמית המוצר
5
4. השפעת השימוש בשיטת מהפה לאוזן (eWOM) על תדמית המותג
6
5. דיון ומסקנות
9
6. מקורות
10

1. מבוא
המדיה החברתית הנה פלטפורמה מקוונת, המאפשרת תקשורת בין אנשים המרכיבים קהילה גלובלית בעלת עניין משותף, אשר חולקים בינם ובין עצמם מידע באופן אלקטרוני במהירות הבזק וללא הגבלה. המדיה החברתית מאפשרת לשתף חומרים, להפיק חומרים ולהגיב לפרסומים. מאחר ומספר המשתמשים ברשתות החברתיות גובר, עסקים רואים בפרסום ברשתות החברתיות כאסטרטגיה שיווקית מצויינת.
מטרת עבודה זו הנה לבחון את השפעת הפרסום במדיה החברתית על תדמית המותג. מהמידע העולה בספרות, התדמית הנה חיונית לעליה בנתוני המכירה של המותג, מאחר ותדמית טובה לעומת מותגים מתחרים הופכת את המותג לייחודי ותשפר את רמת הנאמנות של לקוחותיהם.
בפרק הבא אסקור את הספרות בתחום הפרסום ברשתות החברתיות, כשההתמקדות הנה במאפיינים, סוגי הפרסום וכן יתרונות וחסרונות של הפרסום ברשתות החברתיות. הפרק השלישי יבחן את השפעת הדובר על תדמית המוצר ולאחר מכן, בפרק הרביעי, יבחן השפעת השימוש בשיטת הפה לאוזן (eWOM) על תדמית המוצר. במסגרת זו, עולה השאלה האם הפרסום ברשתות החברתיות משפיע על תדמית המותג בעיני הצרכן? לפיכך, נסקרו השפעתן של שתי שיטות פרסום מקוון על תדמית המותג – פרסום מותג באמצעות דובר ופרסום מותג בשיטת הפה לאוזן באופן מקוון. מהמידע העולה בסקירת הספרות ניתון לשער, כי פרסום ברשתות החברתיות עשוי ליצור תדמית חיובית כלפי מותג.




יום שלישי, 8 באוקטובר 2024

שטראוס: תמי 4 - מטלה בקורס ניהול בין – לאומי (10517)

 




מטלת מנחה (ממ"ן) משפטים – חזרה הקורס: 10517 – ניהול בין-לאומי חומר הלימוד למטלה: כל פרקי הלימוד מספר השאלות: 5 משקל המטלה: 5
נקודות סמסטר: א 2012 מועד אחרון להגשה: 29.1.2012
קיימות שתי חלופות להגשת מטלות:
• שליחת מטלות באמצעות מערכת המטלות המקוונת באתר הבית של הקורס • שליחת מטלות באמצעות הדואר או הגשה ישירה למנחה במפגשי ההנחיה הסבר מפורט ב"נוהל הגשת מטלות מנחה" קראו את הקטע שלפניכם וענו על השאלות שאחריו.
קבוצת שטראוס, המעסיקה קרוב ל 10,000- עובדים ברחבי העולם, היא יצרנית המזון השנייה בגודלה בישראל, ובבעלותה יותר מ 12%- מנתח שוק המזון והמשקאות בישראל. הקבוצה מייצרת ומייצאת מאות מוצרים, ומפעילה 19 אתרי ייצור, בבעלותה המלאה, ב 11- מדינות. מטה החברה פועל מישראל. המודל העסקי של שטראוס ייחודי בענף המזון בשל שיתופי הפעולה האסטרטגיים עם שותפים גלובליים מובילים: קונצרן דנונה מחזיק ב 20%- ממחלבות שטראוס, ובין שתי החברות מתקיים במקביל הסכם שימוש של שטראוס בידע ובסימני המסחר של דנונה. שותפויות נוספות הן עם חברת פפסיקו המחזיקה ב 50%- מפעילות החטיפים המלוחים של שטראוס (שטראוס מחזיקה ביתר), ועם יוניליבר השותפה ב- 51% בגלידות שטראוס. שותפויות אלו מאפשרות לקבוצה ליצור בסיס ידע חשוב ולשפר את ניהול היכולות שלה. נוסף על כך, שיתופי פעולה בתחומים נלווים עם שותפים מקומיים, כמו סנק טיים וקופי טו-גו בשוק הצריכה מחוץ לבית, מחזקים את הצמיחה והרווחיות של החברה. למרות הצמיחה החדה בפעילות שטראוס בחו"ל, הפעילות בישראל, שמהווה כ- 60% מסך ההכנסות, היא עדיין מוקד ההכנסות המרכזי של החברה.
באוקטובר 2009 רכשה שטראוס את תמי 4 תמורת 303 מיליון שקל. לאחר הרכישה מוזגה H2Q פעילותה של תמי 4 לתוך חברת שטראוס מים, המרכזת גם את מיזם המים של החברה תעשיות מים וגורמים H2Q (שטראוס נכנסה למיזם בינואר 2007 כשחתמה על הסכם עם חברת שלישיים נוספים) שאמור לספק מנוע צמיחה משמעותי לחברה. ביולי 2010 השיקה שטראוס הפרויקט החדש נחתם בין החברה הבת, .Haier Strauss Water בשוק הסיני מיזם מים בשם הסינית, ועל פי ההסכם השקיע כל אחד מהצדדים כ 10- מיליון דולר Haier- שטראוס מים, ו בהקמת החברה המשותפת. המיזם יעסוק בשיווק ובמכירה בסין של מתקני מים מטוהרים מבית .Haier שטראוס באמצעות מערך השיווק של  32
מאז רכישת תמי 4 מכירותיה של שטראוס צמחו בקצב מרשים.
בשנת 2010 , רשמו מכירות תמי 4
גידול של 20.8% והסתכמו ב- 382 מיליון שקל. ברבעון הרביעי של 2010 עלה קצב הצמיחה במכירות ל- 32.4% , ואלה הסתכמו ב 103- מיליון שקל, לעומת מכירות של 78 מיליון שקל ברבעון הרביעי 2009 . עיקר מכירותיה של תמי 4 הן בשוק המקומי, אם כי לחברה יש פעילות גם באנגליה, פעילות ששטראוס משקיעה בה מאמץ רב כדי לבסס אותה ולהעתיק את המודל למדינות נוספות.
כבר לאחר הרכישה הצהירה שטראוס כי בכוונתה ליצור בעתיד אינטגרציה בין הטכנולוגיה לבין היכולות של תמי 4, כתשתית לפעילות שטראוס בתחום מי השתייה בארץ H2Q שפיתחה מאפשרת לטהר מים לא מטופלים ולהפכם למי שתייה. טכנולוגיה H2Q ובעולם. הטכנולוגיה של זו מעניקה לשטראוס פוטנציאל רב במדינות מתפתחות שבהן איכות המים בעייתית, כמו למשל .Haier סין, שבה החל כאמור המיזם המשותף עם הענקית הסינית שטראוס מתכוונת להרכיב בעתיד את המטהר המתקדם על מכשירי תמי 4, ואולם לפי שעה קשה , לצפות מתי זה יקרה. שנה וחצי אחרי שרכשה את חברת תנה תעשיות, בעלת המותג תמי 4
קבוצת שטראוס בדרך להשקת מתחרה לסודה סטרים.
שטראוס מחזיקה, בפטנט מיוחד – מסנן המאפשר, לראשונה H2Q במסגרת מיזם תעשיות המים בעולם, לסנן מזהמים מתכתיים וכימיים, וזאת ללא פגיעה במינרלים הטובים שיש במים.
שטראוס מעוניינת להשתמש בפלטפורמה של תמי 4 כדי לקצר את משך הזמן עד שהפטנט ייצא לשוק. יצוין כי כל המסננים הקיימים היום בשוק הישראלי והעולמי מסננים את המים מפני מזהמים ביולוגיים בלבד. המסננים היחידים בשוק המסננים גם מזהמים מתכתיים וכימיים הם מסננים הפועלים בשיטת אוסמוזה הפוכה, שבמסגרתה מסוננים גם המינרלים מהמים.
מדובר בעצם בפטנט שיקנה לשטראוס יתרון ברור על פני כל מתחרותיה, הישראליות והבינלאומיות, העוסקות בתחום המים המינרליים ובתחום ברי המים לבתים פרטיים ומוסדות.
פוטנציאל המיזם גבוה במיוחד, ולא לחינם הגדירה אותו שטראוס בעבר כאחד ממנועי הצמיחה המשמעותיים של הקבוצה. ככל הידוע, הפטנט כבר עבר את שלב ההיתכנות, ולכן שטראוס ביקשה לחסוך 3-2 שנים עד שהייתה מגבשת תשתית ייצור ופלטפורמה מתאימה לשיווק הפטנט.
בהקשר זה ראוי לציין כי לשטראוס אין תשתית לשיווק מכונות, ופעילות מכונות הקפה שלה בחו"ל מתבצעת באמצעות שיתוף פעולה עם חברת הקפה לוואצה. הפלטפורמה של תמי 4 תעניק לשטראוס את היתרון הטכנולוגי בדמות המכשיר הביתי המתקדם בעולם מבחינת ממדיו הקומפקטיים, תשתית הייצור והידע וכן הבנה בתחום שירות לקוחות ושירות עד הבית.
את חברת תמי 4 תמורת סכום המוערך בכ 3
5 – מיליון שקל. H2Q שטראוס רכשה באמצעות שטראוס היא זו שהזרימה את הכסף לעסקת תמי 4, וכפי הנראה תגדיל את אחזקותיה במיזם עד לשליטה מובהקת. בעקבות הרכישה, שטראוס מפתחת מכשיר מתקדם של תמי 4, שיאפשר להפיק סודה לשתייה ומיני גזוז בטעמים. מהלך שכזה יצור תחרות ישירה מול חברת סודה סטרים, והצלחתו עלולה לפגוע גם במכירת המשקאות הקלים, הן בקטגוריית המים בטעמים והן בקטגוריות משקאות מוגזים וקלים.
אמנם שטראוס מעוניינת לשווק את המכשיר גם בישראל, אבל עיקר הפוטנציאל שלו יהיה דווקא בשווקים בחו"ל. בהקשר זה יצוין כי הצלחתה של חברת סודה סטרים בשווקים הבינלאומיים לא 33
נעלמה מעיניה של שטראוס, שרואה פוטנציאל רב בהתפתחותה בתחום המשקאות בעולם. סודה סטרים זוכה להצלחה מיוחדת בארצות הברית, ולא ברור אם שטראוס תראה בה יעד ראשוני להתפתחות, בעיקר בשל ההערכות כי הפיתוח הנוכחי ייקר את המכשיר בעשרות אחוזים ויקשה לשווקו בשוק האמריקאי. בר המים תמי
4 משווק כמותג נוחות, גם בגלל אפשרות המים הרותחים במכשיר. דווקא הפיתוח הנוכחי עשוי לסייע לחדירה של המכשיר למדינות שבהן יש צריכה גבוהה של מים מהברז והמודעות למים מטוהרים נמוכה במיוחד. באירופה זו יכולה להיות הצלחה היסטרית. בכלל, הצעה כזאת עשויה לפגוע במכירת המשקאות. "אנשים שקונים היום הביתה מים בטעמים ומשקאות מוגזים, עשויים להפסיק לקנות", אומר גורם בענף.
11/7/2009 , עובד מתוך גלובס, 2/5/2011
2 0 נקודות) ) שאלה 1
הסבירו אילו דפוסי פעילות בין-לאומית באים לידי ביטוי בקטע .
5.2 בפרק 5, ועל עדויות רלבנטיות , הנחיה: בססו תשובתכם על סעיף 1.5 בפרק 1, סעיפים 5.1
מהאירוע.
20 נקודות) ) שאלה 2
. הסבירו אילו סוגי סינרגיה יכולה שטראוס להפיק מהמיזוג עם תמי 4
,( מאמר 10 מקראה ב, עמודים 177-174 ) Brock הנחיה: התייחסו בתשובתכם למאמר של והביאו עדויות רלבנטיות מהאירוע.
משפטים נקודות) ) שאלה 3
,Robock & Simmonds , הסבירו אילו מבין הגישות להשקעה ישירה זרה (מאמר 7, מקראה א עמודים 145-138 ) מניעות את פעילויות ההשקעה הזרה הישירה של שטראוס בישראל וברחבי העולם.
הנחיה: הביאו עדויות רלבנטיות מהאירוע.

5 נקודות) ) שאלה 4
א. הסבירו איזה מבנה ארגוני (פרק 4, סעיף 4.1.2 ) עשוי להתאים למאפייניה ולפעילויותיה של חברת שטראוס. הנחיה:
הביאו עדויות מהאירוע למאפייניה ולפעילויותיה של חברת שטראוס.
ב. האם מבנה זה (סעיף א') נמצא בהתאמה עם המבנה שהייתם מציעים לחברה לאמץ על פי פרק 4 עמודים ) (Stages Model) " מודל השלבים " ,Stopford & Wells מחקרם של .?(198-197
3 4
2 0 נקודות) ) שאלה 5
1 985 ) מציג דרכים שונות (פרופילים) לניהול משא ומתן של מנהלים ) Casse
4 .2.3.1 בסעיף מארצות מוצא שונות. הסבירו כיצד יכול סגנון ניהול משא ומתן של ארץ מוצא מסוימת (פרופיל) , להתאים לבחירתם של מנהלים מאותה ארץ מוצא באסטרטגיה לניהול קונפליקטים (מאמר 9
מקראה ב).
הנחיה: נסחו את התשובה באופן הבא: סגנון ניהול המשא ומתן של (יש לציין בן ארץ מסוימת) ________ עשוי להתאים לאסטרטגיה לניהול קונפליקטים מסוג______ משום ש____(התייחסו למאפיינים הרלוונטיים של הסגנון).
.Casse מספיק להתייחס לשלושה מהפרופילים במחקר של




יום ראשון, 6 באוקטובר 2024

הצעת מחקר בנושא הקשר בין שימוש בהליכים גלובליים של תאגיד ובין היתרון התחרותי המצוי בידיו

 




בקורס ניהול אסטרטגי שמספרו 10344 - הצעת מחקר בנושא הקשר בין שימוש בהליכים גלובליים של תאגיד ובין היתרון התחרותי המצוי בידיו

מטלת מנחה )ממ"ן( 14 חובה –
הקורס: 10908 ניהול אסטרטגי
מספר השאלות: 1
משקל המטלה: 0 נקודות
סמסטר: ב 2022
מועד אחרון הגשה: 22/4/2022
שימו לב אורך הממן לא יעלה על – 3 עמודי ם
מטלה 11 הינה עבודה פרה סמינריונית, שעל הכנתה יש לשקוד במהלך כל הסמסטר. במטלה 14
הנכם נדרשים להגיש הצעה לכתיבת ממ"ן 11 .
לתשומת לבכם! חובה להגיש הצעה לכתיבת ממ"ן 11 כתנאי לקבלת נקודות זכות בקורס אך
למטלה זו אין משקל בציון הסופי.
מטרתה של מטלה זו היא לאפשר לכם לקבל אישור מהמנחה לנושא העבודה בו בחרתם, ולאפשר
למנחה לתת לכם משוב ראשוני הכולל הערות שרצוי להתייחס אליהן בעת כתיבת מטלה 11 . לכן,
על מנת שהמנחה יוכל לכתוב לכם משוב בונה הצעתכם חייבת להיות מפורטת ועליה לכלול:
א.
הצגת נושא העבודה בקצרה )עד 5 שורות(.
ב.
הצגת הבעיה המחקרית את שאלת המחקר ואת השערת המחקר )השערת המחקר הינה –
התשובה החזויה לשאלת המחקר(.
ג.
מבנה העבודה: פירוט ראשי הפרקים המתוכננים.
הפורמט הנדרש למבנה העבודה:
1 . מבוא
2 . המשתנה הבלתי תלוי )יש לרשום רק את שמו ככותרת הפרק(
2.1 תת פרק )יש להחליט על השם( –
2.2 תת פרק )יש להחליט על השם( –
3 . המשתנה הבלתי תלוי )יש לרשום רק את שמו ככותרת הפרק(
3.1 תת פרק )יש להחליט על השם( –
3.2 תת פרק )יש להחליט על השם( –
4 . דיון בשאלת המחקר
5 . סיכום ומסקנות
5.1 מסקנות עיקריות מהעבודה
5.2 המלצות למנהלים
6 . רשימת מקורות
הערה: ניתן כמובן להוסיף עוד תתי פרקים. –
ד.
רשימת מקורות הכוללת לפחות 7 מקורות אקדמיים מכתבי עת באנגלית. יש להקפיד על
הצגת הרשימה לפי כללי הציטוט האקדמיים )שם משפחה ושם פרטי, השנה, שם
המאמר, שם כתב העת, מספרי גיליון ועמודים. יש להציג את הרשימה בסדר אלפאבתי
11
עולה על פי שם המשפחה של המחבר הראשון של כל מקור. יש להדגיש )בבולד( בכל מקור
את שם כתב העת.
ה.
הצגת הכלים התיאורטיים או המושגים מתוך חומר הקורס שבכוונתכם להשתמש בהם,
לצורך מתן תשובה לבעיה המחקרית שהצגתם.
שימו לב!
• אין אפשרות להגיש את הממן ללא פירוט של רשימת מקורות ראשונית.
• נדרש להקפיד על בחירת רשימת המקורות כמפורט בהנחיות ממ"ן 11 .
• מומלץ לקבל אישור עקרוני מראש מהמנחה לנושא בו בחרתם על מנת להימנע מהגשת
הצעה לנושא, שאינו מתאים/רלוונטי כנושא לעבודה בקורס זה.
• מומלץ לקרוא הנחיות עזר נוספות לכתיבת העבודה הפרה סמינריונית )ממ"ן – 11 (, שבאתר
הקורס "ניהול אסטרטגי".
• במהלך אחד מהמפגשים תועבר הדרכה לגבי אופן הגשת ממן 11 וממן 14 .



שילובם של לקויי למידה במערכת החינוך הרגילה

 




הצעה לעבודה סמינריונית (ממ"ן 13) בנושא הביטוי של השוויון האזרחי בתחום החינוך המיוחד במסגרת בתי הספר היסודיים – שילובם של לקויי למידה במערכת החינוך הרגילה

מטלת מנחה (ממ"ן) 13 – חובה הקורס: 10376 – מעמד, מגדר ואתניות בחינוך: מבט סוציולוגי מספר שאלות: 1 משקל מטלה: 10 נקודות סמסטר: א 2012 מועד אחרון להגשה: 22.1.2012
קיימות שתי חלופות להגשת מטלות:
שליחת מטלות באמצעות מערכת המטלות המקוונת באתר הבית של הקורס  שליחת מטלות באמצעות הדואר או הגשה ישירה למנחה במפגשי ההנחיה  הסבר מפורט ב"נוהל הגשת מטלות מנחה" כנושא לעבודה, ניתן לבחור אחד מבין הנושאים הבאים:
1.
גלובליזציה וחינוך
2 .
רב- תרבותיות בחינוך
3 .
חינוך ושוויון מטרות המטלה:
תכליתה של מטלה זו הוא לגבש הצעה לעבודה סמינריונית.
עבודה סמינריונית הינה עבודת מחקר המתמקדת בתחום צר מתוך נושא רחב. הכותבים מציבים שאלה ממוקדת, מנמקים אותה ופונים למצוא את התשובה בנתונים שהם אוספים בכוחות עצמם (באמצעות שאלונים, ראיונות, תצפיות, מסמכים ותעודות) ו/או בנתונים שנאספו במחקרים שערכו חוקרים אחרים (והתפרסמו כמאמרים, כספרים, כדו"חות מחקר וכו').
גיבושה של שאלת מחקר כזו הוא שלב ראשון לגיבושה של הצעת מחקר מלאה, שבעקבותיה ניתן לכתוב עבודה סמינריונית.
14
א .נושא המחקר בחלקה הראשון של ההצעה ,עליכם להציג את נושא המחקר ואת שאלת המחקר בה תתמקדו .
כדי לגבש שאלת מחקר בנושא המוגדר ,עליכם לאתר לפחות עשרה פריטים ביבליוגרפים הרלבנטיים לנושא העבודה שבחרתם ושאינם נכללים במקראת הקורס שקיבלתם .הפריטים צריכים להיות עדכניים .עליכם לעיין בפריטים אילו ולברור מתוכם את אלו שיסייעו לכם לגבש את שאלת המחקר. תוכלו למצוא עבודות בנושא זה בספריית האוניברסיטה הפתוחה או בספריות אוניברסיטאיות אחרות (מידע על האפשרות שיש בידכם ,כסטודנטים של האוניברסיטה הפתוחה, להיעזר בשירותיהן של ספריות אחרות ,נשלח במקביל למטלה זו ובנפרד ממנה – על-ידי הספרייה). כמו כן ,יש לערוך חיפוש ממוחשב דרך מאגרי המידע המצויים בספריה ודרך אתר הקורס.
לאחר שלב הקריאה עליכם להציג את נושא המחקר ,תוך שימוש במקורות מתאימים ותוך הקפדה על כללי כתיבה מקובלים בתחום (ראו דוגמאות לכתיבת מקורות בהמשך).
עליכם להציע ולנמק שאלת מחקר צרה וממוקדת מתוך אחד הנושאים המוגדרים למעלה.
דוגמה לתהליך זה ניתן למצוא בנספח "דפי עזר לכתיבת עבודה סמינריונית ." שאלת המחקר חייבת להיות שאלה אמפירית ,דהיינו ,שאפשר לענות עליה תוך התבססות על נתונים אמפיריים ,עובדתיים .
עליכם לנמק את השאלה שבחרתם, את חשיבותה והעניין הסוציולוגי המחקרי והתיאורטי שבה .עליכם לעשות זאת תוך התייחסות למקורות התיאורטיים ומחקריים שמצאתם.
משפטים ב .שיטה בחלק זה עליכם לתחום את אוכלוסיית המחקר (או שדה מחקר מוגדר אחר) ולהציע שיטת מחקר שבאמצעותה אפשר לענות על שאלת המחקר.
אוכלוסייה – אם הנכם מציעים הצעה הנוגעת לקבוצה או קבוצות ספציפיות , עליכם להגדיר במדויק את הקבוצה או הקבוצות שבהן מדובר .
באפשרותכם לתחום את האוכלוסייה גם על פי הגדרות אחרות שרלוונטיות לשאלת המחקר שלכם (קבוצות גיל, מין ,השכלה וכו'). בכל מקרה עליכם לנמק את הרלוונטיות של האוכלוסייה או התופעה שתחמתם לשאלת המחקר.
שיטת המחקר – עליכם להציג את שיטת המחקר(כמותית ו/או איכותנית) שבאמצעותה תפנו למצוא את התשובה לשאלה שהעליתם . באפשרותכם לבחור בסקר או במחקר סטטיסטי אחר , בראיונות , בתצפיות , במחקר השוואתי , בניתוח תוכן (של מסמכים ותעודות), בחקר אירוע וכדומה . עליכם לנמק את בחירתכם.
השערות – השערה היא תשובה ניסיונית לשאלת המחקר .השערות ניתנות לאישוש או להפרכה אמפיריים . השערות מתייחסות בדרך-כלל לאופי הקשרים בין משתנים שונים :קיום או אי – קיום קשר ;כיווני קשר (חיובי/שלילי); עוצמת הקשר (חזק/חלש) וכו. עליכם לנסח השערות כאלה שאישושן או הפרכתן מהווה תשובה לשאלת המחקר.
הערה :לא כל שאלת מחקר יכולה להיתרגם להשערות .בנושא זה עליכם להיוועץ במנחה.
מידע על שיטות המחקר תוכלו למצוא ביחידה 12 בקורס" מבוא לסוציולוגיה " וכן בקורס .( "שיטות מחקר במדעי החברה" (כרך ב יחידות 4-5-6
1 6
ג .רשימת מקורות עליכם להכין רשימת מקורות הכוללת 10 פריטים לפחות , שאינם נכללים בחומר הלימוד שקיבלתם. על חלק מהפריטים (שניים לפחות) להיות באנגלית.
הרשימה תהיה מסודרת באופן המקובל בפרסומים אקדמיים (לפי סדר א"ב של שמות משפחה של המחברים, קודם המקורות בעברית ואחר-כך באנגלית וללא הבחנה בין סוגי המקורות).
עליכם להקפיד על רישום נכון של המקורות (כמפורט להלן).
הרשימה תכלול אך ורק מקורות אקדמיים.
צורת ההגשה:
העבודה תוגש כשהיא מודפסת ברווח כפול.
לפניכם דוגמאות לכתיבת מקורות:
א .ספר  הביטוי של השוויון האזרחי בתחום החינוך המיוחד במסגרת בתי הספר היסודיים – שילובם של לקויי למידה במערכת החינוך הרגילה הצעה לעבודה סמינריונית (ממ"ן 13) קורס: מעמד, מגדר ואתניות בחינוך: מבט סוציולוגי 10376
מגישה:  ת.ז. א. נושא המחקר ילדים בעלי צרכים מיוחדים הנם אוכלוסייה המורכבת מילדים בעלי פיגור שכלי, ילדים בעלי הפרעות רגשיות – התנהגותיות, תלמידים בעלי לקויות למידה ואף ילדים בעלי מוגבלות פיזית.  במשך שנים רבות, חינוכם של תלמידים בעלי צרכים מיוחדים התנהל בבתי ספר נפרדים במסגרת מערכת חינוך נפרדת. הפעלת חלוקה זו של מערכות חינוך בישראל ובעולם באה לידי ביטוי ברמת קובעי המדיניות וההקצאות התקציביות וברמת המסגרות החינוך. בשנים האחרונות, מערכות החינוך בישראל בפרט ובמקומות נוספים בעולם פועלים במטרה לשלב ילדים אלו במערכת החינוך הרגילה. למעשה, התפתחה מגמה של נתינת חינוך לתלמידים בהתאם לצורכיהם של כל אחד בסביבה מגבילה פחות ותחת קורת גג אחת.
השינוי נובע כתוצאה מלחצים חברתיים מצד תנועות לשוויון זכויות, מצדם של הורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים, מצד בעלי מקצוע ואף בעקבות חקיקה והחלטות שהתקבלו בבתי משפט בארצות הברית. משמעות הדבר הנה שתלמידים בעלי צרכים חינוכיים מיוחדים שולבו במסגרת בית הספר הרגיל עם בני גילם (אבישר, 1999). לפיכך, מטרת המחקר במסגרת הצעה זו הנה לבחון את שילובם של תלמידים הלומדים בבתי הספר היסודיים בישראל ואשר מאובחנים כלקויי למידה במערכת החינוך הרגיל. מן הראוי לבצע מחקר זה לאור התפיסה הפילוסופית שעומדת בבסיס הרעיון לשילוב בין אוכלוסיות התלמידים, לפיה הילד בעל הצרכים המיוחדים שווה זכויות לילד שאינו מוגבל ולכן, זכותו הבסיסית ללמוד במסגרת מערכת חינוך אחת יחד עם עמיתיו מקבוצת השווים. הפרדת הילד המוגבל מבני גילו עלולה לגרום לו לקשיים בתחומי חיים שונים ומטביעה עליו תוית שלילית אותה ניתן היה למנוע אלמלא הופרד מהחברה הרגילה. עם זאת, מטרת ההפרדה הייתה מלכתחילה להקל על מי שאינו בעל צרכים מיוחדים תוך דחיקתם של החלשים הצידה (מרום, בר – סימן טוב, קרון וקורן, 2006). לכן, עולה השאלה האם נפגעים ציוני התלמידים הלומדים בכיתות בהן לומד לפחות תלמיד אחד בעל לקות למידה לעומת ציוניהם של תלמידים הלומדים בכיתות שאין משלבים בהם תלמידים בעלי צרכים מיוחדים. ב. שיטה אוכלוסיית המחקר – תכלול את שכבות ד', ה' ו-ו' בשני בתי ספר ממלכתיים באותה העיר מאזור////


 

יום שבת, 5 באוקטובר 2024

דרוש/ה מפתח/ת Front-End מנוסה לחברת ביטוח גדולה באזור המרכז

 





  • תחום: פיתוח תוכנה
  •  
  • שנות נסיון: 3+
  •  
  • מיקום: מרכז
  • משרה חמה
תיאור משרה:

במסגרת התפקיד: פיתוח תוכנה בדגש על Frontend בצוות פיתוח Open. הפיתוח יתבצע ב- React/JavaScript.

דרישות משרה:
  • תואר ראשון במדעי המחשב/הנדסת תוכנה
  • לפחות 3 שנות ניסיון מעשי ב React – חובה
  • פיתוח לצד Client בטכנולוגיות: CSS , HTML , JavaScript
  • ניסיון בפיתוח state management libraries לדוגמה: Redux – חובה
  • היכרות עם ספריות משלימות כמו: material UI \ React-Query \ React-Router – חובה
  • ניסיון בפיתוח Design Patterns , OOP – חובה
  • להגשת מועמדות למשרה יש להעביר קורות חיים למייל desertstormil@gmail.com

התפקיד הממתן של מיקוד ויסות בקשר שבין רמת דתיות והערכה עצמית

 



תקציר 

בספרות המקצועית קיימת טענה, כי אנשים מאמצים לעצמם יעדים במטרה לאשר את יכולותיהם, איכותם וערכם העצמי. למרדף אחר הערכה עצמית ישנם שורשים תרבותיים. המונח מיקוד ויסות מתייחס לאידיאלים ושאיפות (מיקוד קידום) או לחובות ומחויבויות (מיקוד מניעה). במסגרת עבודה זו, נעסוק בקשר שבין רמת דתיות והערכה עצמית. הגישות העוסקות בסוגיה בספרות נעות בין תלות מוחלטת באל לבין שלילתה של משמעות דתית כלשהי. לפיכך, מטרת עבודה זו הנה לבחון את התפקיד הממתן של מיקוד ויסות בקשר שבין רמת דתיות והערכה עצמית. בהתאם לכך, נשאלת השאלה (1) כיצד משפיע ההבדל בין מידת האמונה באל בקרב סטודנטים על מידת הערכתם העצמית? בנוסף, (2) כיצד משפיע ההבדל בין מידת קרבתם לדת בקרב סטודנטים על מידת הערכתם העצמית? ובעיקר, (3) האם סטודנטים בעלי רמת אמונה גבוהה באל ובעלי מדד הערכה עצמית גבוה מאופיינים במיקוד קידום? במסגרת מחקר זה, אנו משערים את ההשערות הבאות לגבי תוצאות המחקר (1) קשר חיובי יבוא לידי ביטוי בין נתוני ההערכה העצמית של סטודנטים המבטאים קרבה לדת. (2) קשר שלילי יבוא לידי ביטוי בין נתוני הערכתם העצמית של סטודנטים שביטאו ריחוק במדד רמת הקרבה לדת. (3) כאשר מדד ההערכה העצמית גבוה וכן, רמת הקרבה לדת גבוהה, הנבדק יאופיין במיקוד קידום ו-(4) כאשר מדד ההערכה העצמית נמוך וכן, רמת הקרבה לדת נמוכה, הנבדק יאופיין במיקוד מניעה. מתוך השערות המחקר ניתן לזהות שלושה משתנים – מידת ההערכה עצמית כמשתנה תלוי, רמת הקרבה לדת משמשת כמשתנה בלתי תלוי ואילו סוג המיקוד ויסות משמש כמשתנה מתווך.
תוכן עניינים
1. מבוא
1
   1.1
הערכה עצמית
1    1.2
דת ותאולוגיה
1          1.2.1 מהי אמונה באל
1          1.2.2 קרבה לדת
2    1.3מיקוד ויסות
4
2 . שיטה
6    2.1
אוכלוסיית המחקר
6    2.2
מערך המחקר
6    2.3
כלי המחקר
6    2.4
הליך המחקר
6
3 . מקורות
8 נספחים